Çaykur Rizespor-Galatasaray maçında neler yaşandı? Olay çıktı mı?

03.10.2021 - 21:58 | Son Güncellenme: 03.10.2021 - 22:24

Süepr Lig'de büyük gerginlikle girilen Çaykur Rizespor-Galatasaray maçında baştan sona neler yaşandı? Rize Çaykur Didi Stadı’ndan Ajansspor farkıyla...

Çaykur Rizespor-Galatasaray maçında neler yaşandı? Olay çıktı mı?

Burhan Can Terzi – AJANSSPOR

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında özellikle 2018-2019 sezonundan bu yana büyük bir gerginlik mevcut. Galatasaray’ın şampiyonluğa yürüdüğü 2019 yılındaki maç da olaylı geçmişti. 

Rize-Galatasaray gerilimi 2 sezon öncesine dayanıyor

O karşılaşmada Emre Akbaba’nın ayağı kırılmış, Abdurrahim Albayrak’ın oğluna saldırı yaşanmış, dönemin Rize Başkanı Hasan Kartal, maçın hakemiyle ilgili “Silahım olsa vururdum” açıklaması yapmıştı. 

Oğulcan Çağlayan davası tuz biber ekti

İki kulüp arasındaki gerilim her geçen ay giderek artarken geçen sezonki maçlarda da sıkıntılar yaşanmış, “Oğulcan Çağlayan’ın tazminat” konusu ise gerilimi perçinlemişti. Bu sezonun başında iki kulübün de yeni başkanlarıyla olaylar çözülmek üzereyken yeniden anlaşmazlık yaşandı. Karşılıklı açıklamalarla ortalık yine yangın yeri oldu.

Tansiyon düşük başladı sonra arttı

İşte böyle bir ortamda bu akşama gelindi. Oğulcan Çağlayan, Rize’ye getirilmedi. Aslında maç öncesi tansiyon beklenildiği kadar yüksek değildi, herhangi bir olay çıkmayacakmış gibi duruyordu. Başlama düdüğüyle ilk kıvılcımlar da yükselmeye başladı.

Yedeklerden rahatsız oldular

Galatasaraylı personeller ve bazı yedek oyuncular protokolün yanındaki tribünde oturuyordu, ancak Rizeli bazı taraftarlar bu durumdan rahatsız olunca gerginlik çıktı. Sarı-kırmızılılar, olayın büyümemesi adına protokol bölümüne geçirildi.

 

Necati Ateş ile taraftar arasında sözlü tartışma

Galatasaray antrenörlerinden Necati Ateş ile kulübe arkasından bulunan birkaç taraftar arasında sözlü atışma yaşandı.

 

Oğulcan aleyhine slogan

Ayrıca Galatasaraylıların, Rize deplasmanına getirmediği Oğulcan Çağlayan aleyhinde Rizesporlu taraftarlar tezahürat yaptı. Ev sahibi ekibin tribünleri, “Oğulcan nerdesin Allah b... versin” şeklinde slogan attı.

Galatasaray’ın son dakika golü

Galatasaray’ın son dakika golünün ardındansa Rize’de hakeme büyük tepki oldu. Hakemler uzun süre sahadan çıkamadı.

Senin için hazırladığımız haberler