Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı'dan Rıza Çalımbay ve Mehmet Özdilek sözleri

12.11.2023 - 11:30 | Son Güncellenme: 12.11.2023 - 11:46

Beşiktaş'ta yapılacak başkanlık seçimi öncesi adaylığını resmen açıklayan Serdal Adalı, takımın teknik direktörlüğü görevi için flaş açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı'dan Rıza Çalımbay ve Mehmet Özdilek sözleri

AJANSSPOR - HABER

Eski Beşiktaş yöneticisi ve Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı düzenlediği basın toplantısıyla siyah-beyazlı camiada yapılacak başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı.

"Rıza Çalımbay'la konuşup, transfer toplantısı yapacağız"

Adalı, Burak Yılmaz'ın ardından göreve gelen Rıza Çalımbay ile ilgili de; "Ümraniye'ye geçmeden önce Rıza hocayla konuştum. Beşiktaş'ın Rıza hocası varken yeni bir hoca aramaya gerek yok. Ben çok da eminim, Rıza hoca bu takımı toparlar. Biz de devre arası transferler yapıp takımı toparlamayı düşünüyoruz. Ben 3 Aralık'ı beklemem. Seçilmişim gibi çalışacağım..Acilen bu takımı yukarı çıkartmamız lazım.." diye konuştu.

"Mehmet Özdilek'le anlaştık"

Adalı ayrıca seçilmesi halinde Mehmet Özdilek'in sportif direktörlük görevine getirileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili Adalı,"Sportif direktörlük için Mehmet Özdilek'le anlaştık. Yönetimde de eski bir futbolcumuz olacak." dedi.

Mehmet Özdilek'ın Beşiktaş macerası

Beşiktaş’ın 15 sene formasını giyen Şifo Mehmet lakaplı oyuncusu Mehmet Özdilek, toplamda 400 küsür maça çıktı ve 130 kayıtlı gole imza attı. Özdilek, aynı zamanda 90-97 yılları arasında Türkiye Milli Futbol Takımı için 31 maçta forma giydi.

Özdilek, şu anda yorumculuk yapıyor

Emekli olduktan sonra teknik direktörlük yapan Şifo Mehmet en son 2020 yılında Denizlispor’u çalıştırmıştı. Özdilek, şu anda TRT Spor'da spor yorumculuğunda bulunuyor.

Serdal Adalı, adaylığını koyan ikinci isim oldu

Öte yandan Serdal Adalı, Hasan Arat'ın ardından Beşiktaş başkanlığına adaylığını koyan ikinci isim oldu. Yıldırım Demirören döneminde futbol şube sorumlusu ve asbaşkan olarak görev alan Adalı, 2013 ve 2019 yılında yapılan seçimlerde aday olmuş ancak kazanamamıştı.

Beşiktaş'ta seçim ne zaman?

Beşiktaş Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 26 Kasım Pazar günü yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci ve son toplantı çoğunluğa bakılmaksızın 3 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek.

Senin için hazırladığımız haberler