Rıza Çalımbay, Sivasspor'la sözleşme uzatacak mı? Canlı yayında açıkladı...

17.04.2021 - 13:36 | Son Güncellenme: 17.04.2021 - 20:01

Rıza Çalımbay; Gençlerbirliği maçı, Jorge Felix, Tyler Boyd ve Max Gradel hakkında konuştu. Çalımbay, Sivasspor'la sözleşme uzatacak mı?

Rıza Çalımbay, Sivasspor'la sözleşme uzatacak mı? Canlı yayında açıkladı...

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konuğu olan Rıza Çalımbay, "Gençlerbirliği maçına öncesinden bakmak gerekiyor. Ligde inişli çıkışlı grafik çizdik. Ancak biz oyuncular ve teknik ekip olarak silkelenip kendimize geldik ve çok şükür o durumdan da kurtulduk. Futbolcu arkadaşlarımız artık kendi kapasitelerinin üzerine çıktılar. Tabii ki bu durum bazen kayboluyor. Gençlerbirliği maçının ilk yarısında olduğu gibi... Maça çok kötü başladık ve ben adeta şok oldum. Ama 2. yarı taktiklerimizi değiştirerek Ankara'dan da galibiyetle ayrıldık. Bana göre en zor maçlarımızdan birisiydi sonu da güzel oldu." ifadelerini kullandı. 

'Milli ara iyi geldi'

Milli takım arasının takıma olumlu yansıdığını ifade eden Çalımbay, "Yoğun bir fikstür var. Milli takım arası bizim için çok iyi oldu. Çünkü oyuncularla antrenman yaptık. Beraber zaman geçirdik ve yeniden kaynaştık. Her hafta 2-3 maç oynadığımız için, antrenman yapmaya bile fırsat bulamıyorduk. O yüzden milli ara bizim için çok iyi oldu." dedi. 

Sözleşme uzatacak mı?

'Sivasspor'la sözleşme uzatacak mısınız?' sorusuna; "Sezon sonu şu kadar puan hedefliyorum diye bir şey olmaz. Olaya her daim maç maç bakıyorum. Çok zor maçlarımız var. Her maça maksimum puan amacıyla çıkmaya devam edeceğiz.  Biliyorsunuz ki ben her zaman sözleşmelerimi 1 yıllık yaparım, uzun sözleşmelere karşıyım. Ben de Sivaslı bir vatandaş olarak, bu sezon tekrar Avrupa Kupaları'na katılmaya hak kazanmayı çok isterim. Niye istemiyeyim ki, kim istemez? Sivasspor bensiz de çok iyi yerlere gelebilir bundan hiç şüphem yok. Ama seneye burada kalırsam, yazın bu takımı çok güçlü bir şekilde değiştirip kurarak gelecek sezona hazır hale getirmeliyiz. Geçen sene bunu yapabilseydik, belki şampiyon olacaktık. Bu seneki kadromuz da iyi ancak üzerine eklemeler yaparak daha iyi bir hale getirilebilir" yanıtını verdi.

Jorge Felix, Tyler Boyd ve Max Gradel hakkında açıklamalar yapan Rıza Çalımbay şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz üzere ilk maçlarımızda Felix'le başlamıştık, hazırlık maçları da dahil. Fakat Felix bir sakatlık yaşadı ve sakatlıktan sonra lige bir türlü uyum sağlayamadı. Burası Polonya Ligi değil netice itibariyle, uyum sorunu yaşaması da gayet normal. Kendisiyle devamlı görüşüyoruz ve istediklerimizi yerine getirmesini söylüyorum. Benim oynamasını en çok istediğim oyunculardan biri Ninga diğeri Felix'ti ama maalesef bu arkadaşlardan bu sezon istediğimiz verimi alamadık. Tyler Boyd'u değil, benim bile geleceğimin ne olacağını henüz konuşmadık. Boyd, bize geldiğinde hiç oynamamış olarak geldi ve bize geldikten sonra da yavaş yavaş takıma adapte olmaya başladı, ardından da bir çıkış yakaladı. Burada sağladığı çıkışı sürdürmeli ve devam ettirmeli. Şu aşamada Boyd, Beşiktaş’ın oyuncusu olduğu için tasarruf onların. Ayrıca Max Gradel, çok üst düzey bir oyuncu ve zaten bizim de ihtiyacımız olan bir isimdi. İzlediğimiz, bildiğimiz ve devamlı takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Çok da faydalı oldu bize, çok memnunum, sağ olsun."

'Trabzonspor maçı ertelenmeliydi'

Trabzonspor maçlarının ertelenmesi gerektiğini söyleyen Çalımbay, "Biz o UEFA Grubu'ndan rahatlıkla çıkardık. Çoğu maça 2 yedek oyuncuyla çıktık hatta kalecimize oyuncu forması yaptırdık. O süreçte benim en çok üzüldüğüm ise bizim Trabzonspor maçımızın ertelenme talebi ne yazık ki reddedildi. Tel Aviv, kesinlikle bizden iyi bir takım değildi. Bütün hedeflerimizi onları orada yenmek üzerine yaptık ve gruptan çıkacaktık ama biz Trabzon maçından 1 gün sonra İsrail'e gitmek zorunda kaldık. Biliyorsunuz ben de o zaman o maça pandemiden dolayı gidememiştim. Türkiye adına yazık oldu" açıklamasını yaptı.

'Göztepe’nin yeri bende bambaşka!'

Rıza Çalımbay sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Benim teknik adam olarak ilk çalıştığım yer Göztepe'dir. Göztepe'nin o yüzden çok başka bir yeri var benim gönlümde. Bizim çalıştığımız dönemde kulüp olarak çok şanssızlıklar yaşadılar. Çok büyük bir taraftar kitlesi var, çok büyük bir camia." 

Senin için hazırladığımız haberler