Rıza Çalımbay: "Şampiyonu biz belirledik"

22.05.2021 - 18:03 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 18:08

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, geride kalan sezonu Radyospor'da değerlendirdi. Çalımbay, transfer konusu ve şampiyonluk hakkında da konuştu. İşte o röportaj...

Rıza Çalımbay: "Şampiyonu biz belirledik"

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de sezonu 5. sırada tamamlayan Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, 2020-21 sezonunu ve hedeflerini anlattı. "Ligin kaderini biz belirledik" diyen Rıza Çalımbay, Sivasspor'daki geleceği, Avrupa'daki hedefleri ve sezonun olayı hakkında da da konuştu. 

Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Rıza Çalımbay'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Kimsenin beklemediğini yaptık"

-Hocam zorlu bir sezon geride kaldı. Hem bizler, futbolcular, hem de sizler için. Ligi iyi bir noktada bitirdiniz. Pandemi olmasa belki daha iyi bir noktada da da bitirebilirdiniz. Geride bıraktığımız sezonu nasıl özetlersiniz? 

Sezona başlarken Avrupa Ligi ve kendi ligimizi oynadık. Bu lig, bir an evvel bitsin istendi. Karantina süreçleri, sakatlıklar... Bayağı bir sıkıntı yaşadık. Anadolu takımları Avrupa kupalarına katıldığında ya düşüyor ya da düşmemeye oynuyor. Biz iyi bir çıkış yakaladık. Arkadaşlarımızla konuştuk ve krizden çıkmak için çok iyi bir seri başlatmamız gerektiğini söyledik. Herkes kapasitesinin üstüne çıktı. Kimsenin beklemediği bir seri yakaladık. Amacımız ilk 5'e girmekti. Onu başardık.  "Fenerbahçe maçında bir deplasman takımı nasıl oynamalı?" bunu gösterdik. Fenerbahçe için de kritik bir maçtı. Biz oynamamız gereken gibi oynadık.

"İmzalarsam 1 yıllık imzalarım"

-Sivasspor'daki geleceğinizle ilgili son durum nedir? Uzun vadeli bir kontrat yapacak mısınız? 

Yönetimle görüşme yaptık. İçimin rahat etmediği şeyler oldu. Onları da yönetime söyledim. 1 hafta ya da 10 gün sonra tekrar görüşeceğiz. Uzun vadeli bir sözleşme düşünmüyorum. 1 yıllık sözleşme imzalayacağım, eğer atarsam. Sonrasına bakacağız. Bir takım, üst üste 2 yıl Avrupa kupalarına gidiyorsa, ciddi bir seri yakalıyorsa mutlaka bunun karşılığı olmalı. Ben Sivasspor'u yüz üstü bırakıp gidecek biri değilim. Ancak; bazı şeyler için de bizim içimizin rahat etmesi gerekiyor. Ben Sivaslıyım zaten gerekeni yaparım.

"Devam edersek, 5-6 oyuncu transferi yapacağız"

-Daha geniş bir kadronuz olsa daha iyi şeyler yapabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Tabii oyuncu kalitesiyle alakalı da bir durum. Kaç transfer yapmak gibi bir hedefiniz, talebiniz var?

Anadolu takımlarının iyi oyuncular ya da geniş bir kadro kurmak için bütçesi pek olmaz. Geniş kadro zarar bile verebilir. Biz kadromuzu oturttuk. 5-6 tane oyuncu alacağız. Sivas'ta kalırsam yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz. Bütçemize göre iyi oyuncular bulmaya çalışacağız. Mesela Max Gradel'i Faysal Fajr'ı kimse tanımıyordu. İkisi de katkı verdi. Mükemmel oynadılar. Tabii herkes birbirine uyum sağladı ve kapasitesinin üstüne çıktı. Herkes bize sıkıntı yaşar diye bakarken biz tersini yaptık. Oyuncularımız özveride bulundu. Oyuncularımız dayanıştı ve ortaya iyi bir fotoğraf çıktı.

"Avrupa'da başarı için ne gerekiyorsa yapacağız"

- Futbolcularınız, Avrupa için mesajlar veriyor. Gelecek sezon Avrupa'da yarım kalan hikayeyi tamamlayabilecek misiniz? Fikrinizi merak ediyorum...

Sivas'ta çalışırken en çok üzüldüğüm şey Avrupa'da gruptan çıkamamaktı. Normalde çıkardık. Villarreal gibi bir takıma deplasmanda 3 gol attık. Tel-Aviv maçı bizi çok kötü etkiledi. Ben maça bile çıkamadım. Çıkabilseydim ve takımımız eksik olmasaydı gruptan çıkabilirdik. Yeni sezonda 2 eleme oynayacağız. Gruplara katılırsak başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız.

"Beşiktaş ve biz sezonun takımıyız"

-Rıza Çalımbay'a göre sezonun takımı hangi takımdır? 

Herkes şampiyon oldu diye Beşiktaş'ı sezonun takımı ilan ediyor. Ben Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Bizim takımımız da çok iyiydi. Ama şampiyonu biz belirledik. Fenerbahçe maçını kaybetseydik Beşiktaş'ın şampiyon olma şansı yok gibiydi. Benim takımım ve Beşiktaş bence yılın takımıdır. Ligin kaderini belirledik. Biz tartışmalara değil futbolumuza baktık. İlk 5'i kovalıyorduk ve puanlar almak zorundaydık. Futbolcularımıza, "Bize yakışır şekilde oynayalım. İşimize bakalım" dedim. Çok iyi oynadık. Biz sadece kendi işimize baktık. 

"Sezonun olayı şampiyonun averajla belli olması"

-Peki ya sezonun olayına gelecek olursak... Pandemiyi bir kenara bırakıyorum. Rıza Çalımbay hangi olayı sezonun olayı seçer? 

Beşiktaş 2 maçı kaybedince bir anda Galatasaray potaya girdi. Fenerbahçe de çok yaklaştı. Bir anda çıktı. Süper Lig'de bence sezonun olayı ligin şampiyonunun averajla belli olmasıdır. 

Senin için hazırladığımız haberler