Rıza Çalımbay: "İki milli takımları varmış bana 'hangisini seçersin' dediler"

09.08.2024 - 15:17 | Son Güncellenme: 09.08.2024 - 15:24

Beşiktaş ve milli takımın eski futbolcusu, Türk futbolunun tecrübeli teknik direktörlerinden Rıza Çalımbay çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Rıza Çalımbay: "İki milli takımları varmış bana 'hangisini seçersin' dediler"

AJANSSPOR - HABER

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran 61 yaşındaki teknik direktör Rıza Çalımbay yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

"Birçok teklif geldi. Avrupa olsa hemen gidecektim"

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra teklifler geldiğini açıklayan Çalımbay, "Beşiktaş sürecinde bazı şeyler istediğimiz gibi olmadığı için kısa bir ayrılık oldu. Sonrasında teklifler geldi. Bazı teklifler geldi. En çok benim şaşırdığım da İran'dan geldi. Baya bir teklifler geldi. Çoğuna gidemedim. Anadolu'dan geldi. İran'a sıcak bakmadım. Avrupa olsa hemen gidecektim. Anadolu'dan çağırdılar görüştük hepsine teşekkür ettim. O arada da ailede sağlıkla ilgili sıkıntılar vardı buradan ayrılmam mümkün değildi. Gelen tekliflere özür diledim, teşekkür ettim. Şimdi rahatım, bundan sonra tabi ki rahatlıkla bir yerde başlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

"İki milli takımları varmış, bana 'hangisini seçersin' dediler"

En son Kongo'dan da teklif geldiğini kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Onların da iki tane milli takımı varmış. Bir tanesi Afrika Kupası'nda oynuyor, diğeri de Dünya Kupası'nda. Bana 'Hangisini seçersin' dediler. Ben de 'yok' dedim." şeklinde konuştu.

"Azerbaycan'ı anlamıyorum"

Rıza Çalımbay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Azerbaycan'ı ben anlamıyorum. Azerbaycan Milli Takımı, Türk takımı sayılır. Türkiye'de bir sürü antrenör var. Adamlar gitti, milli takıma Beşiktaş'ın bıraktığı Fernando Santos'u getirdiler. O kadar yakın olmana rağmen adamlar Türk'ü almıyor."

"EURO 2024'te daha iyi sonuç elde edebilirdik"

"A Milli Takım'da yerli antrenör olmasını isterim. Daha önce biz de Mustafa Denizli ile beraber Avrupa Şampiyonası'na gittik ve benzer sonucu aldık. İyi bir kadroya sahibiz, daha iyi sonuç elde edebilirdik."

"Semih Kılıçsoy'u daha iyi kullanabilirdik"

"Bence, turnuvada bir forvet yaratmak durumundaydık. Semih Kılıçsoy'u daha iyi kullanabilirdik. Oyun olarak ileri gitmeye çok iytiyacımız vardı ve bu durumda eldeki forvetlerden birisiyle bunu giderebilirdik. Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun'dan daha fazla yararlanabilirdik."

Senin için hazırladığımız haberler