Rıza Çalımbay, Burak'ı eleştirdi ama o da aynısını yaptı

15.11.2023 - 21:54 | Son Güncellenme: 15.11.2023 - 23:18

Burak Yılmaz sonrası göreve gelen Rıza Çalımbay, futbolcuların mevkisi neresiyse orada oynamaları gerektiğini vurgulayarak eleştiri yapıp dediğini yaptı.

Rıza  Çalımbay, Burak'ı eleştirdi ama o da aynısını yaptı

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş’ta göreve gelen Rıza Çalımbay, imza töreninde Bahtiyar Zaynutdinov hakkında “Bahtiyar kendi milli takımında goller atıyor ama yeri sol bek değil, belki mecburiyetten oynatıyorlardı. Buna benzer konular var. Herkesi yerinde oynatmaya çalışacağız. Elimde sol bekim varsa başka birini sol bek yapmayacağım” yorumunu yapmıştı.

Bahtiyar Zaynutdinov, Rıza Çalımbay’dan önce forma giydiği son 4 maçta sol bek olarak görev aldı. Bahtiyar Zaynutdinov'un sol bek olarak göre aldığı maçlarda ise biri dışında yedeklerde sol bek orjinli oyuncular yer alması dikkat çekti.

İşte o maçlar ve yedekte bekleyen oyuncular:

(Burak Yılmaz)  Beşiktaş - İstanbulspor : 2-0 (Umut Meraş, Tayfur Bingöl)
(Burak Yılmaz)  Galatasaray - Beşiktaş : 2-1 (Masuaku) (Zaynutdinov ikinci yarının başında oyundan alınmıştı)
(Burak Yılmaz)  Beşiktaş - Gaziantep FK : 2-0 (Yedek kulübesinde sol bek yoktu)
(Burak Yılmaz)  Antalyaspor - Beşiktaş : 3-2 (Umut Meraş)

Rıza Çalımbay bu sözlerinin ardından çıktığı ilk maçta ise sol bekte Tayfur Bingöl'e görev verdi. Bahtiyar ise maçta sağ kant mevkisinde yer aldı. Kazak futbolcu maçta şanssız bir an yaşadı sakatlanarak çıktı. Başakşehir maçında Bahtiyar Zaynutdinov'un burnunun kırıldığı pozisyonda çok korktuklarını belirten çalıştırıcı "Bahtiyar'da çok korktuk. Orada benim gözümün önünde oldu. Gözü kan doldu ve önünü göremedi. Burnunda kırık var ama ameliyatlık değil. Evinde dinleniyor şu an." dedi.

Çalımbay geldi sol bekten çıktı

Çalımbay geldi sol bekten çıktı AMA Yaz transfer döneminde CSKA Moskova’dan 4,5 milyon euroluk bir bedelle Beşiktaş’a katılan Kazak futbolcu, Rıza Çalımbay’ın gelişiyle sol bekten sağ kanata geçiş yaptı. Bahtiyar Zaynutdinov, kariyeri boyunca 10 farklı mevkide forma giydi. Böylelikle Çalımbay da Burak Yılmaz gibi Bahtiyar'ı gerçek mevkisinde oynatmamış oldu.

Asıl mevkisi ofansif orta saha

Beşiktaş’a katıldığı günden itibaren sol kanat veya sol bekte forma giyen 25 yaşındaki futbolcu, kariyeri boyunca en çok ofansif orta saha mevkisinde forma giydi. Toplamda 46 maça ofansif orta saha mevkisinde başlayan Zaynutdinov, o mevkide 12 gol ve 5 asistlik performans sergiledi.

Santrforda oynadı, stoperde oynadı

Joker oyuncu diye tabir edilen Bahtiyar Zaynutdinov, kariyerinde forvette de yer aldı, sol stoper mevkisinde de forma giydi. Kazak futbolcu 30 maçta merkez orta saha ve sol kanatta görev aldı. 28 maça sağ kanatta başlayan 25 yaşındaki futbolcu, 26 maçta da sol bekte görev aldı. Beşiktaşlı oyuncu kariyerinde; 17 maçta stoper, 13 maçta orta saha sol, 3 maçta santrfor, 3 maçta sağ bek ve 1 maçta da ön libero mevkilerinde görev aldı.

Zaynutdinov’un Beşiktaş performansı

Sezon başında 4,5 milyon euroluk bonservisle Beşiktaş’a katılan Kazak futbolcu, siyah beyazlılarla 4 senelik sözleşme imzalamıştı. Bu sezon 15 maçta siyah beyazlıların formasını giyen Zaynutdinov, sadece 1 kez gol sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler