Rıdvan Dilmen'den Vagner Love açıklaması

25.01.2018 - 23:05 | Son Güncellenme: 25.01.2018 - 23:05

Rıdvan Dilmen'den Vagner Love açıklaması

Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında Süper Lig'in 19.haftasında oynanan maçı NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen yorumladı. İşte açıklamaları...

İlk yarı sonunda açıklamaları...

"Beşiktaş hızlı başladı. Ofansif yönü çok güçlü. Pozisyon sayısı daha fazla olan bir takım Beşiktaş. Talisca'nın daha önce oynadığı takımlarda kafa golü sayısı düşüktür. Burada kendine güven geldi. Sürekli atmaya başladı ve o koşuları yapmaya başladı"

'Quaresma bugün bambaşka oynuyor'

"Quaresm özellikle Dolmabahçe'de bambaşka oynuyor. Bugünde keyif aldığı günlerden. Tabiii karşısında Veysel oynadı. Fakat bu iyi bir tercih değildi. Sağ ayaklı bir sol bek olunca her türlü geçebiliyor. Kasımpaşa her maçta pozitif oynayan bir takım. Bence ikinci yarıda 6-7 pozisyon olur"

'Vagner Love Beşiktaş'a uygun oyuncu'

"Medel çok tecrübeli bir oyuncu. İlk geldiği günden daha iyi durumda. Boyuna rağmen kilosu da vardı ama artık daha iyi"

"Vagner Love bana göre doğru transfer. Bana göre Beşiktaş'a uygun bir oyuncu. Bütçelerde artık bu hale geldi 3 milyon Euro büyük para oldu"

Maç sonu açıklamaları...

"İyi maç oldu. Doğru maç değildi. Antalyaspor mücadelesi de aynı şekilde oldu. Beşiktaş'ın orta saha boşluğu oyundan çabuk düşmesine neden oluyor. Bloklar arasındaki açıklığı kapatmanın yolu hep önde oynamaktı. Talisca oyundan çıkarak Quaresma oyunun içinde katkı veremedi. Çok top kaybetti. Quaresma Kasımpaşa'yı maça ortak etti"

'Babel'in pozisyonu kırılma anı'

"Mesela Adebayor gol atmaz ama duvar olur. Negredo bunlar yok. 3'e 1, 4'e 1 pozisyonlarda laubali kullanışlar oldu. Böyle net pozisyonlarda geldi Babel'in pozisyonu kırılma anıydı"

"Beşiktaş ne kadar tecrübeli olursa olsun geride kalıyor. Beşiktaş'ın yaş ortalaması 31,7 ve sert maçlar aynı zamanda Şampiyonlar Ligi maçları için zor"

'Talisca sakatlanınca sistem değişti'

"Medel-Atiba-Tolgay orta sahası ile oynadı son anlarda Beşiktaş yine de sıkıntı oldu. Pepe arkaya kaçmak zorunda oldu. Talisca sakatlanınca sistem değişti. Negredo'yu çıkarıp Babel en öne geldi. "

'Maç kazanmak zorlaştı'

"Pepe ve Talisca sınırdı idare etti. Babel sarı kart cezalısı durumuna düştü. Bakıyoruz Fenerbahçe geçen hafta kazandı son anlarda attı. Beşiktaş iki haftadır tek farkla kazanıyor. Maç kazanmak zorlaştı. Beşiktaş'ın iki yıldan sonra geriden gelmesi güvensizlik hissediyor."

'Medel çok faydalı oynuyor'

"Şenol hoca bana göre doğru yaptı. Puan ihtiyacı olan maçta riske girmedi. Medel rakip ile sertlik yapıyor ama çirkinliği yok. Enerjisi önemli. Takıma uyum sağlamak istedi. Medel çok faydalı oynuyor. Sahanın en iyisi Medel'di"

"Oğuzhan yanında olmasına rağmen gol - asist sayıları 5'e ulaşıyordu ama yanında Atiba çok iyiydi. Şimdi koşu daha çok ortalara kadar geliyor. Mesafesi artınca hocada çıkartmak zorunda kalıyor"

'Negredo formayı vermeye çalışıyor'

"Negredo'nun şu halinden sonra Beşiktaş doğru transfer yaptı. Negredo formayı vermeye çalışıyor. Cenk Tosun'un gitmesinin ardından bir rahatlaması lazım. Vagner Love 10 golle geliyor Alanyaspor'dan"

Futbol için yeni kurallar, düşünceler çıkıyor

"Kaleci mutlaka bir yerli kaleci olması lazım. Muslera sakatlansa mesela hem yabancı kaleci var hem de yerli kaleci yedek kulübesinde var ama yabancı girdiğinde bu kural ne oldu."

"Devrede eskiden kulübeler değişirdi. Teknoloji değişince bir tane limon verirlerdi su içmek yasaktı. Fizyoterapist var, doktor var. Mantıksız değil ve özellikle savunma tarafı ile olmak isterdim"

"Artık futbol bizim bakış açımızdan çıkıyor. Futbol artık hızlanıyor ve zorlanıyor. Beslenme konuları hakkında bilimsel çalışmalar var. Nörologlar kullanılmaya başkalamış Chelsea takımında. Evde bir sorunu varsa yada takım arkadaşı ile sorunu varsa bunu kaldıramayabilir"

'Futbol hızlandı'

"2006 Dünya kupasında 2,06 olan topu çıkarma süresi 2014 yılında  0,9 saniyeye kadar düşmüş"

"Uluslararası maçları izleyince farkediliyor ki gerçekten bu seviyede oynamak zor. Şu an zor bir oyun var. devamlı olmak lazım, sert oynamak lazım"

 

'Transfer yapmak zorlaştı'

"Beşiktaş inşallah eler Bayern'i ama mesela 1 milyon gidecek neden Adriano'ya gidecek o para. Tüm kulüplerde sorun var. Galatasaray daha transfer yapamadı. Fenerbaçeli mesela her gün transfer yapacak mı? diye bakıyor. Kulüplerin başka şansı yok gelirler karşılaşmıyor transfer zorlaştı"

"Fenerbahçe başkanı son kongrede geçtiği rakibini ve kavgalı dövüşlü olduğu rakibi ile sponsorluk anlaşması yapıyor. Galatasaray'da mesela Abdurrahim Albayrak açıklama yapıyor ama durumu da ortaya çıkarmış oluyor. Başkan 4 ay geride geldiğini açıklıyor. Selçuk belki idare edersin ama diğerlerini idare edemezsin"

"Geçtiğimiz haftalara göre Hüseyin Göçek temiz maç yönetti bana göre"

Senin için hazırladığımız haberler