Rıdvan Dilmen: "Benim için sürpriz oldu"

03.02.2024 - 21:36 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 21:42

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8,5 kanalında yayınlanan "%100 Futbol" isimli programda Antalyaspor - Fenerbahçe maçını yorumladı. İşte detaylar.

Rıdvan Dilmen: "Benim için sürpriz oldu"

AJANSSPOR-HABER

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u deplasmanda 2-0 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi. Dilmen, Dominik Livakovic'in maçtaki performansına vurgu yaparak "Livakovic'in 2 tane kurtarışı ve bir tane de refleksi vardı. Öncelikle bir tarafta İsmail Kartal, bir tarafta da Sergen Yalçın... Fenerbahçe, müthiş bir mücadele etti. Oyundan çok, mücadeleden dolayı Fenerbahçe oyuncularını tebrik ederim" yorumunu yaptı. 

"Ne kadar etkili değil mi?"

Uzun zaman sonra dün Samsunspor'u 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Galatasaray'ın ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un başkan olmama kararı hakkında açıklamalar yapan ünlü futbol insanı, "Dün Galatasaray kazanmış ve maç fazlasıyla lider ve bugün de Ali Bey, 'Haziran'dan sonra yokum' dedi. Ne kadar etkili değil mi?" diye konuştu.

"Bonucci 4. stoperliğe düştü"

Fenerbahçe'nin stoper rotasyonu hakkında konuşan 61 yaşındaki isim, "Bonucci, 4. stoperliğe düştü. Djiku 1, Çağlar 2 ve Oosterwolde 3. Daha Becao yok, 1-0'dan sonra son dakikalarda 5.'liğe verdi defansı İsmail hoca. Bugün iyi oynayanlardan birisi de bu arada Edin Dzeko'dur" dedi.

"İsmail Kartal müthiş değişiklikler yaptı"

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İsmail Yüksek'in maçın adamı olduğunu söyleyen eski milli futbolcu, "Sahanın en iyi futbolcusu İsmail Yüksek'tir. Ferdi Kadıoğlu, eskiye göre bugün hücuma pek gitmedi. İsmail Kartal, müthiş değişiklikler yaptı. Dzeko'yu çıkardı King'i aldı çünkü Antalyaspor baskı yaptı ve sprinter oyuncu sokarak engellemek istedi" ifadelerini kullandı.

"Gol kralı Michy Batshuayi"

Fenerbahçe'nin Belçikalı gol silahı Michy Batshuayi'nin performansını değerlendiren Rıdvan Dilmen, golcü futbolcunun skor katkılarını dakikaya vurulduğunda gol kralı olabileceğini söyledi. Dilmen, "Ne zaman, nereden vuracağı belli olmayan bir futbolcu Michy Batshuayi. Yüzdelere, dakikaya vurduğumuzda gol kralı Michy Batshuayi" şeklinde konuştu.

"Çok adil fikstür gerekiyor"

Bu sezon maçların yoğunluğu hakkında konuşan Dilmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) adil bir fikstür yapıp, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi aynı gün oynatabilme fikrini düşünmesi gerektiğini söyledi. Dilmen ayrıca şu konuşmayı yaptı: "Çok adil fikstür gerekiyor. Önce, sonra oynamak önemli. Neden ligin son haftası aynı saatte oynatırlar çünkü bunun için. Tutanın bugün iki tane top çıkardı, atanın da ikinciyi atıp maçı bitirdi." 

"Benim için sürpriz oldu"

Atletico Madrid'den Fenerbahçe'ye sezon sonuna kadar kiralık olarak gelen Çağlar Söyüncü hakkında ifadelerde bulunan ünlü yorumcu, "Futbol rakiple oynanır. Siz rakibinizi futbolla yenersiniz. A Milli Takım için Çağlar Söyüncü önemlidir. Çağlar, ciddi bir para bırakıp 4 ay için geliyor Fenerbahçe'ye. Ali Bey'in dediklerine göre diyorum bunu. Benim için sürpriz oldu Çağlar'ın oynaması" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler