Rıdvan Dilmen: "Şampiyonluğu alamayan takım birkaç sene geriye gider"

08.03.2024 - 22:58 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 23:07

Eski futbolcu ve ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, TV8,5 kanalındaki "%100 Futbol" programında Galatasaray - Çaykur Rizespor maçını yorumladı. İşte tüm detaylar.

Rıdvan Dilmen: "Şampiyonluğu alamayan takım birkaç sene geriye gider"

AJANSSPOR HABER

Eski futbolcu ve ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Rizespor'a karşı aldığı 6-2'lik galibiyeti değerlendirdi. Dilmen, "Galatasaray 6-2 kazandı evet ama inan 3. viteste oynadılar. Çaykur Rizespor Avrupa'ya gitmeye çalışıyor ve eksi 13 averajda. Bizim ligimiz bu, Avrupa'ya eksi 13 averajla gidiyorsun" yorumunu yaptı.

"TFF'ye bir özür borcum var"

Dün Sports Digitale Youtube kanalında Süper Kupa hakkında yorumlarda bulunan ünlü yorumcu, "Olası 8'e kalma durumunda takımlar belki 7'sinde oynamak istemeyebilirler dedim ben dün Sports Digitale'de. Fakat şurayı atladık, TFF o krizden sonra iki takımların onayı olmadan belirlememişlerdir. Bence Fenerbahçe, Galatasaray ve TFF'nin yetkilileri ile bu karar alınmıştır. TFF'ye bir özür borcum var, dün söyledim ve manşetlik olmuşum" dedi.

"Antrenörlerin demeçlerinden son derece rahatsızım"

Anadolu takımları teknik direktörlerinin büyük takımların kadrosundan dolayı yenildikleri şeklinde yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyduğunu söyleyen 61 yaşındaki deneyimli isim, "Antrenörlerin demeçlerinden son derece rahatsızım. 5 yiyorlar bazı teknik direktörler 'Biz bunlarla baş edemeyiz' diyorlar. Sen mücadeleni et, senin bu yorumların oyuncunu da camianı da etkiler. Sen öyle olursan skor da böyle olur" ifadelerini kullandı.

"Torreira'nın yükünü Kerem Demirbay hafifletti"

Kerem Demirbay'ın performansının yükselmesi hakkında yorumlarına devam eden eski futbolcu, "Torreira'nın yükünü Kerem Demirbay hafifletti. Kerem Demirbay, Galatasaray'ın en iyi iki transferleri arasındadır. Birincisi Davinson Sanchez, ikincisi de Demirbay'dır" diye konuştu.

"Uyarıyı alması gereken oyuncu..."

Kerem Aktürkoğlu'nun performans düşüklüğüne değinen Rıdvan Dilmen, "Okan Buruk, Ziyech'i son bölümde kullandı ve Zaha'yı da kullandı. Uyarıyı alması gereken oyuncu Kerem Aktürkoğlu. Bugün iyi oynamadı, Cengiz Ünder'le benzetiyorum onu ikisi de gol atınca uçuyorlar" açıklamasını yaptı.

"En iyi oynayan oyunculardan biri"

Galatasaray'ın Ziyech, Tete ve Zaha gibi transfelerinde performans alamaması hakkında konuşan ünlü yorumcu, "Yıldız diye aldığınız oyunculardan bir şey çıkmadı. Djiku ve Sanchez alındığında takımlarına kapalı kutuydu ve çok iyi futbolcular çıktı. Kerem Demirbay'a rotasyon oyuncu gözüyle bakılıyordu şimdi en iyi oynayan oyunculardan biri" şeklinde konuştu.

"Şampiyonluğu alamayan takım birkaç sene geriye gider"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın dev bütçelerle kadro kurduğunu belirten Dilmen, Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'nin final oynayabileceğini söyledi ve "Şampiyonluğu alamayan takım birkaç sene geri gider. Ama Konferans Ligi kupasının Türkiye'ye geleceğini düşünüyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler