Rıdvan Dilmen'den Barış Alper Yılmaz ile İsmail Yüksek'e Övgü

13.10.2023 - 10:06 | Son Güncellenme: 13.10.2023 - 10:29

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, A Milli Takım'ın Hırvatistan karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetin ardından paylaşımda bulundu. İşte tüm detaylar...

Rıdvan Dilmen'den Barış Alper Yılmaz ile İsmail Yüksek'e Övgü

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. hafta maçında deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etti ve liderliğe yükseldi. Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, sosyal medya hesabından Milli Takım'ın Hırvatistan karşısında elde ettiği zaferi değerlendirdi.

Dilmen'den EURO 2024 yorumu: "Almanya'da başarılar"

Karşılaşmada galibiyet golünü atan Barış Alper Yılmaz ile performansıyla maça damga vuran İsmail Yüksek'e övgülerde bulunan Dilmen, Milli takımın EURO 2024'e gideceğini belirtti.

"Montella ve tüm oyuncularımızı kutlarım"

Dilmen, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çok koştular! Çok mücadele ettiler! Çok savaştılar! Çok iyi oynadık! İSMAİL VE BARIŞ inanılmaz oynadı. Montella ve tüm oyuncularımızı kutlarım. Almanya'da başarılar." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Bizim Çocuklar'dan tarihi zafer
Habere Git

Barış Alper Yılmaz, bir ilki yaşadı

Öte yandan Opta'nın verilerine göre; karşılaşmada A Milli Takım formasıyla ilk golünü atan Barış Alper Yılmaz, Hakan Çalhanoğlu'ndan (Eylül 2016) bu yana Hırvatistan filelerini ceza sahası dışından havalandıran ilk Türk oyuncu oldu.

İsmail Yüksek'ten inanılmaz performans

Ayrıca opta'nın verilerine göre; Hırvatistan karşısında sekiz top kapan İsmail Yüksek, Euro 2024 elemelerinde bir maçta en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu. Ayrıca İsmail Yüksek, Euro 2024 elemelerinde bir maçta hem 15+ ikili mücadele (16) hem de 10+ sahipsiz top (12) kazanan ilk oyuncu oldu.

Montella, 3 puanla başladı, liderliği kaptık

Bu sonuçla birlikte teknik direktör Vincenzo Montella, A Milli Takım kariyerine galibiyetle başlarken 13 puanla liderliğe yükseldik. Hırvatistan ise 10 puanda kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler