Rıdvan Dilmen, Sivasspor- Galatasaray Maçını Değerlendirdi

29.12.2022 - 17:52 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 19:31

Eski futbolcuve yorumcu Rıdvan Dilmen, TV8.5'ta yayınlanan %100 Futbol programında Sivasspor- Galatasaray maçını değerlendirdi. İşte Dilmen'in yorumları...

Rıdvan Dilmen, Sivasspor- Galatasaray Maçını Değerlendirdi

AJANSSPOR HABER

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig 16. haftasında oynanan Sivasspor- Galatasaray maçının devre arası ve maç sonu yorumlarıyla değerlendirdi. Dilmen, hakem kararlarına değinirken pozisyon pozisyon karşılaşmayı inceledi. İşte detaylar...

''Sivas'ta bu kadar kötü zemin görmedim''

Maçın ilk devresini yorumlayan Rıdvan Dilmen, saha zemini hakkında açıklamalarda bulundu. Dilmen, ''Maç bittikten sonra bireysel olarak eleştiri yapmayacağım. Sivas'ın zemini bu yıl güzeldi. Çok tuhaf, yıllardır Sivas'ta bu kadar kötü zemin görmedim. Galatasaray bu zemine göre çok güzel gol attı. 5-6 pas olmadı. Mecburen uzun oynamak zorunda kalıyorlar. Sivasspor'u düşme adyı olarak görüyorum.''  dedi.

''Topu sürmek çok zor''

İlk yarıyı değerlendiren Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın iyi oynadığını dile getirdi. Dilmen, ''Sivasspor ikinci yarı iyi maçlar çıkarıyor. Günümüz şartları için zemin çok kötü. Galatasaray, tekrar liderliği almak istiyor. Güçlü ve iyi oyuncuları var. İlk yarıda Galatasaray'ın hücum yaptığı taraf iyi gibiydi. Sivasspor pas verirken riskler yaşadı. İkinci yarıda Galatasaray 2. golü bulursa kontrolü almış olacak. İlk yarıyı güzel oynadı. Sivasspor ise duran toplarla ataklar yapmaya çalıştı. Topu durdurmak zor. Topu sürmek zor. Zemin şartlarına göre oyuncular hakkında yorum yapmak doğru değil. Galatasaray kazanırsa eğer çok önemli deplasmandan çıkacak.'' dedi.

''Hakem neden golü iptal etti?''

Sivasspor'un iptal edilen golünü değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Sivasspor'un iptal olan golünde ne olduğunu kimse anlamadı. Bence Erkan Özdamar bile bilmiyor ne olduğunu. VAR'ın başına gitti ve öyle bir karar verdi. Sivasspor'un golüyle santra arasında 6 dakika var. Hakem gitti 3 dakika VAR'da izledi. Ben bulamadım sebebini. Bakarız.'' dedi.

''Türk futbolu adil değil''

Rıdvan Dilmen, Türk futbolunun radikal önlemler alması gerektiğini dile getirdi. Dilmen, ''Türk futbolunun sağlığı için radikal önlemler alınması gerekiyor. Oyunun adil olması için adil insanların olması gerekir. Adil değil. Türk futbolunda adil, adalet duygusu yok. '' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler