Rıdvan Dilmen, Galatasaray- Ankaragücü Maçını Yorumladı!

04.01.2023 - 20:59 | Son Güncellenme: 04.01.2023 - 22:34

Eski futbolcuve yorumcu Rıdvan Dilmen, TV8.5'ta yayınlanan %100 Futbol programında Galatasaray-Ankaragücü maçını değerlendirdi. İşte Dilmen'in yorumları...

Rıdvan Dilmen, Galatasaray- Ankaragücü Maçını Yorumladı!

AJANSSPOR HABER

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig 17. haftasında oynanan  Galatasaray- Ankaragücü maçının devre arası ve maç sonu yorumlarıyla değerlendirdi. Dilmen, hakem kararlarına değinirken pozisyon pozisyon karşılaşmayı inceledi. İşte detaylar...

''Galatasaray psikolojik olarak çok gergin"

Galatasaray- Ankaragücü maçınıun ilk yarısını değerlendiren Dilmen, ''Hem seyircinin atmosferi hem de yaşanan süreç sahaya arzı olarak coşku olarak olumlu yansırken, oyun kalitesi olarak da telaşe götürüyor. Galatasaray evinde baskılı oynamaya çalışır ama çok fazla psikolojik şartlarla oynamaya başladılar tek farklı öne geçene kadar. Sıfır sıfırda gitse 1-1 de gitse Galatasaray iyi oynuyor ama ne zaman Galatasaray öne geçiyor.'' dedi.

Pozisyonları değerlendiren Rıdvan Dilmen, ''Dolu dolu oynadığı Başakşehir maçına geçelim zorlanıyor. ve hemen kabuğuna çekiliyor kontra atak arıyor. Şampiyonluğa oynarken siz eğer her iki yeri otuzar dakika rakip ceza alanında oynarsanız büyük favori olursunuz. Çünkü geçtiğimiz yıllarda hatırlarsınız Galatasaray 2-1 bitirememiş 2-0’dan şampiyonluğu kaybetmiş.'' dedi.

''Galatasaray’ı psikolojik olarak çok gergin olduğunu gösteriyor aynı şekilde sezon içinde de Okan hoca da dahil olmak üzere her pozisyona itiraz ediliyor.'' dedi.

''Ankaragücü kötü mü oynadı, hayır ama sınırlı bir takım''

İkinci sona erdikten hemen sonra açıklamalarına devam eden Rıdvan Dilmen, "Galatasaray şu anda tek farklı skorla önde. Bu sezon maçların çoğunu tek farkla kazandı. Ama bir gün yaslanırsınız ve öyle bir dakikada gol yersiniz ki puan kaybedersiniz. Ankaragücü kötü mü oynadı, hayır ama sınırlı bir takım. Maksimium oynayabilecekleri kadar oynadılar." dedi.

Galatasaray'ın böyle maçlarda zorluk yaşayacağını dile getiren Dilmen, "Gazeteler manşet atar ya öldü öldü dirildi diye, bu manşeti 5-6 kez yazabiliriz. Böyle maçlarda kazanmak önemli bir özellik ama yarın bir gün kazanamayabilirsiniz. 2. golden sonra Galatasaray oyunu tamamen rakibe verdi. Ankaragücü kötü mü oynadı, hayır ama sınırlı bir takım. Maksimium oynayabilecekleri kadar oynadılar." ifadelerini kullandı.

''Kazanmakta bir marifettir''

Skoru korumanın önemli olduğunu dile getiren Dilmen, "2-1'lik galibiyetler önemlidir, tek farklı galibiyetler. Lider de yapar sizi, skorları korumak da önemlidir. Fakat Galatasaray'ın şunu yapması lazım, ligimizde ilk yarı henüz bitmedi. Bu çoşku heyecanı, oyuncuları ve özellikle de Okan hoca açısından oynanan oyun geriye gidiyor. Kazanan hep haklıdır, doğru lider. Kazanmakta bir marifettir. Ama bu oyunu benimseyemezsiniz, şampiyonluk yarışında yara alırsınız." dedi.

''Hem fizik kalitesi, hem belli özellikleri var''

"Barış ikinci kez 11 oynuyor ama böyle giderse formayı vermem diyor. Hem fizik kalitesi, hem belli özellikleri var. Dünya Kupası arasında Rashica'yı her gün üstüne koyarken gördüm ama şimdi düşüşte." dedi.

Galatasaray'ın performansını beğenmediğini dile getiren Dilmen, "Galatasaray'ı beğenmedim ama kazanmaya giden yol meşrudur. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kötü oynadığında kaybediyor. Galatasaray'ın üretemediğini gördük. Şampiyonluğa oynayan takımlar uzun maratonda iki devrenin en az otuz dakikasında rakip yarı sahada oynamalı skordan bağımsız. Galatasaray'ın mutlak suretle daha önde oynaması lazım. Rakibini minimum 30 dakika çıkarmaması lazım." ifadelerini kullandı.

"Icardi problemli bir oyuncu''

Icardi'nin problemli bir oyuncu olduğunu dile getiren Dilmen, "Icardi problemli bir oyuncu. Özel hayatını işine yansıtıyor. Şu şartlarda Okan hoca Kadıköy'de nasıl oynatsın, fiziksel olarak hazır değilse." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler