Rıdvan Dilmen'den Flaş Ankaragücü - Fenerbahçe Yorumu

04.09.2023 - 08:57 | Son Güncellenme: 04.09.2023 - 09:13

Süper Lig 4. hafta maçında Fenerbahçe, Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti ve 3'te 3 galibiyetle milli araya lider girdi. Maç sonu Rıdvan Dilmen değerlendirmede bulundu.

Rıdvan Dilmen'den Flaş Ankaragücü - Fenerbahçe Yorumu

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig 4. hafta maçında Ankaragücü ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu'nda oynanan ve Arda Kardeşler'in düdük çaldığı maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı. Sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golü 60. dakikada Osayi-Samuel attı.

Ligde 1 maçı ertelenen Fenerbahçe, oynadığı 3 maçı da kazanıp 9 puanla milli araya lider girdi. Ankaragücü ise 2 puanda kaldı. Karşılaşma sonrası ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen açıklamalarda bulundu.

"İsmail Kartal, oyunu kimle oynayacağını iyi biliyor"

Fenerbahçe'nin galibiyet serisine dikkat çeken Dilmen, "İsterseniz dünyanın en kötü takımalarıyla oynayın, 9'da 9 yaptıysanız bunda teknik direktörün başarısı vardır. Üçüncü kez göreve geldi İsmail hoca, en beğendiğim özelliği futbol oyununu ve o oyunu kimle oynayacağını iyi biliyor. Geçen sene Fenerbahçe'nin 11'ini papatya falıyla buluyorduk, şimdi ben olsaydım ben de bu takımla çıkardım sahaya." dedi.

"Fenerbahçe tarihinin en iyi kadrolarından biri"

Sarı lacivertli ekibin en iyi kadrosuna sahip olduğunu ifade eden Dilmen, "İsmail hoca skor odaklı, ama zaten başkan da zaten size bu imkanı vermiş. Fenerbahçe tarihinin en iyi kadrolarından birini yakaladı. İlk resmi maça orta sahada Crespo ve Mert Hakan'la çıktı Fenerbahçe, şimdi ikisi ilk 11'de yok. İsmail o maçta oyuna girdi ve bir daha da formayı bırakmadı." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Ankara'dan lider döndü
Habere Git

"Osayi, benim çok beğendiğim bir oyuncu"

Maçın tek golünü atan Osayi Samuel'e de ayrı bir parantez açan Dilmen, "Ankaragücü maçında Fenerbahçe çok mu iyi oynadı, ama çok klas hareketler gördük. Fred'in maçın başındaki pozisyonu, Dzeko'nun kaçırdığı ve Tadic'in pozisyonu. Osayi benim çok beğendiğim bir oyuncu, süratli oyuncudan zarar gelmez. Onun gibi oyunculara güven vereceksiniz. Hücum yapıyorsa bir takım bu kadar, Osayi'nin orada olması önemli." dedi.

"Fenerbahçe'nin yoğun temposuna milli ara yetişti"

Milli aranın Fenerbahçe'ye iyi geleceğini dile getiren Dilmen, "Geçtiğimiz yıldan gelen kadroda 6 numara eksikliği var, Ali başkan da bunu söyledi. Arao çok beğendiğim bir oyuncu değildi ama çabuk gitti ve yeri boş kaldı. Fenerbahçe'nin bu yoğun temposuna milli ara yetişti, normalda boksörler nakavt olacakken gong çalar ve nakavttan kurtulurlar. Fenerbahçe öyle değil, sürekli nakavt ediyorlar ve şimdi ara da iyi gelecektir. Bence Batshuayi'nin kalmış olması da çok büyük bir hatadan dönüldü olarak görüyorum." dedi.

"Artık tribünde de böyle bir hava var"

Fenerbahçe tribünlerinde şampiyonluk havası olduğunu ifade eden Dilmen, "İsmail Kartal'ın önündeki 45-50 oynayacağı maçta rotasyonları doğru yapmak. Geçtiğimiz sezonlarda şampiyonluğun yakınından dönüldü, Emre hoca varken Sivas maçının kazanılamaması, geçen sezon derbileri kazansanız şampiyondunuz ama böyle bir hava yoktu. Artık tribünde de böyle bir hava var." dedi.

"Fenerbahçelileri fazlasıyla mutlu görüyorum"

Fenerbahçe'de bu sezon doğru kadro kurulduğunu ifade eden Dilmen, "Emin olun yüzde 50'sinde Fenerbahçe. Daha iyi potansiyeli var, hocanın da zamanı var. Kestirmeden şu maçları götüreyim diye düşünüyor. Biz dinlendirse bazı isimleri diyoruz ama hoca verdiği kararda haklıdır. Daha bu oyunun da eksiği var ama düzelecektir. Fenerbahçelileri fazlasıyla mutlu görüyorum, doğru da kadro yapıldı." dedi.

"Oraya transfer gerekiyor"

6 numara transferine de dikkat çeken Dilmen, "Fenerbahçe'nin maçlarını gözüm kapalı izlemem için İsmail'den bir üst seviye bir oyuncu gelmesi gerekiyor. İsmail başarılı mı, çok başarılı. 8 sene daha kalır belki, belki Avrupa'ya da gider bilemem ama oraya transfer gerekiyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler