Rıdvan Dilmen: "Fenerbahçe bu sene şampiyon olursa seriye bağlayabilir"

28.01.2024 - 21:46 | Son Güncellenme: 28.01.2024 - 21:59

Son dakika | Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı MKE Ankaragücü maçını değerlendirdi. İşte tüm detaylar...

Rıdvan Dilmen: "Fenerbahçe bu sene şampiyon olursa seriye bağlayabilir"

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8,5 kanalında yayınlanan "%100 Futbol" isimli programda Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü Kadıköy'de 2-1 yendiği maç hakkında yorumlarda bulundu.

"Uyutabildiğin kadar uyut taktiği"

Dilmen, "Yeni taktik çıktı dünyada. Uyutabildiğin kadar uyut taktiği. Fenerbahçe'de Galatasaray'da bu sıkıntıyı yaşıyor. Kalecilerin, aut vuruşlarında topu oyuna sokma süreleri çok fazla. Sanki hakemlere ilk 70 dakika bekleyin kuralı söylemişler gibi uyarmıyorlar kimseyi kartta yok" açıklamasını yaptı.

"İsmail Kartal bugün çok iyi teknik adamlık yaptı"

İsmail Kartal'ın hamlelerini ve Fenerbahçe'nin oyununu kusursuza yakın bulduğunu söyleyen ünlü yorumcu, "Livakovic'in hatasıyla olan penaltı ve Morutan'ın şutunda Livakovic'in dokunup direğe çarpan pozisyon dışında Ankaragücü'nün pozisyonu yok. Fenerbahçe bugün mükemmel oynadı. İsmail Kartal bugün bence çok iyi teknik adamlık yaptı" dedi.

İlgini Çekebilir
İlker Yağcıoğlu: "Dzeko, yedek kalsa daha iyi olabilir!"
Habere Git

"Sahanın en iyisi İsmail'di"

İsmail Yüksek'in Ankaragücü maçındaki oyununu çok beğendiğini ifade eden eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, "Sahanın en iyisi İsmail'di. İnanılmaz bir oyun sergiledi gerçekten de İsmail Yüksek. Neden çıkıyor dedim kendi kendime ama belini tutuyordu çocuk" diye konuştu.

"Çok beğendim Fenerbahçe taraftarını"

Fenerbahçe taraftarlarının takımlarını 1-0 mağlup durumdaykende iyi bir şekilde desteklediğini deklare eden ünlü isim, Fenerbahçe taraftarlarının en iyi sezon performansı olduğunu söyledi. Dilmen, "En iyi sezon performansı gördüm bugün Fenerbahçe taraftarından. Samsunspor maçında baskı yapmadı Fenerbahçe taraftarı ve Samsun golü buldu ama bugün skor olarak gerideyken de öndeyken de çok iyilerdi. Bu sezon ilk kez bu kadar çok beğendim Fenerbahçe taraftarını" ifadelerini kullandı.

"Edin Dzeko isyan etti mi bugün?"

Samsunspor maçında İsmail Kartal'a oyundan çıktığı için tepki gösteren Edin Dzeko'nun bugün oyundan çıkarken tepki göstermemesine değinen 61 yaşındaki isim, "Edin Dzeko isyan etti mi bugün? 1-1'ken çıkardığı için isyan etti ama şimdi isyan etmedi mesela. Etmemeli de zaten" yorumunu yaptı.

İlgini Çekebilir
Kadıköy'de Cengiz'in gecesi! Lider yola devam etti
Habere Git

"En fazla bonservis getirecek oyuncu Oosterwolde'dir"

Fenerbahçe'ye en çok bonservis getirecek futbolcuyu açıklayan Dilmen, bu transfer döneminde Fenerbahçe'nin bir futbolcusuna 30 milyon euro'luk teklif gelse satılmayacağını iddia etti. Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe'nin bir futbolcusuna 30 milyon euro'luk teklif gelse gönderceklerini düşünmüyorum şu anda. Galatasaray'ı suçlamıyorum ama siz gönderirken rakibiniz de 2 tane stoper alıyor ve üst düzey. Fenerbahçe'de en fazla bonservis getirecek futbolcu da bu arada Jayden Oosterwolde'dir" dedi.

"Fenerbahçe için iddiam şu..."

Fenerbahçe'nin bu sezonu şampiyon bitirmesi halinde gelecek yıllarda üst üste şampiyonluk yaşayabileceğini belirten eski milli futbolcu, "Fenerbahçe için iddiam şu, eğer takım bu sene şampiyon olursa seriye bağlayabilir. Olamazlarsa ama Ali Koç ve taraftarlar hayal kırıklığı yaşar" açıklamasını yaptı.

"Bunu dünyada yapan çok takım yoktur"

Stoper rotasyonunda Becao, Djiku, Serdar ve Oosterwolde'yi kullanan Fenerbahçe'nin Bonucci ve Çağlar Söyüncü'yü transfer etmesi hakkında konuşan Dilmen, şu ifadeleri kullandı: "Acayip bir hamle yaparak Becao iyileşmiş ve Djiku dönmüş olmasına rağmen Çağlar'ı aldı Fenerbahçe. Bunu dünyada yapan çok takım yoktur bu arada. Cengiz Ünder'e gelince, İsmail Kartal'ın yapması gereken tek şu kaldı; İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder'i birlikte oynatmak."

"Ferdi Kadıoğlu bir Superman'dir"

Ferdi Kadıoğlu'nun futboluna bayıldığını söyleyen Dilmen, milli futbolcunun karışında oynayanların 90 dakikayı tamamlayamadığını söyledi. Dilmeni "Ferdi Kadıoğlu bir Superman'dir. Acayip bir futbolcu. Boey ve Ferdi'nin karşısında oynayanlar maçı tamamlayamıyor. Bugün Morutan 61. dakikada oyundan alındı. İsmail Yüksek mesela, o da inanılmaz oynuyor ve oluyor artık. Çok beğendim onu bugün ve yüksek bonservis getirir Fenerbahçe'ye" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler