Rıdvan Dilmen: 'Federasyonun görevi şimdi başlıyor'

16.02.2018 - 16:11 | Son Güncellenme: 16.02.2018 - 16:11

Rıdvan Dilmen: 'Federasyonun görevi şimdi başlıyor'

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Atiker Konyaspor - Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Beşiktaş'a deplasmanda demek yanlış olur. İlk 30 dakikada Beşiktaş pozisyonlar buldu ve rahat oynadı. Konya takımı da canlı ve agresif bir takım. Avrupa maçları falan da oynadıkları için savunma yapmayı da biliyorlar. Ancak bulundukları yerden dolayı üstlerinde bir baskı  var.

Yardımcı hakem Hakan Yemişgen'i tebrik ediyorum. Gol pozisyonunda olağanüstü bir karar verdi. 0-0'giden bir oyunda bu kararı vermek kolay değil. O golü vermeseydi tekrarda çok eleştirmezdik.

İptal edilen golde Jahovic'in Pepe'ye yaptığı hareket faul. Tolgay Arslan da elini kaçırmaya çalışırken yakalandı. Bence penaltı değil.

 

Maç sonu değerlendirmesi

Galatasaray kazandığı taktirde 6 puanlık fark olacak. Aynı şekilde Başakşehir kazanırsa da. Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevi şimdi başlıyor. Sadece Başakşehir ve Beşiktaş yarışmıyor. Geçen gün Aykut hoca konuştu. Fatih Hoca sakin ama o da ilerleyen zamanlarda sakinliğini kaybedebilir. O yüzden Allah yardımcıları olsun. İşleri kolay değil.

Beşiktaş aslında ilk yarı iyi oynadı. Buna Şampiyonlar Ligi psikolojisi deniyor. Çok mükemmel oynarken Şenol hoca şu maçı tutayım dedi. Medel, Atiba Vida ve Pepe ile oynadı. 1-0 da fena değil dedi.

 

Filipovic, Talisca'nın pozisyonunda 2. sarı karttan oyun dışı kalmalıydı. Sonucu %100 etkilerdi. Simsiyah bir hata.

Hakem, Talisca'nın sarı kart gördüğü pozisyonu nasıl gördüyse ayağa basanı Talisca sandı. Öyle bir hata yaptı ki Fenerbahçe maçında yok. Ayrıca bu maçı da etkiliyor. Sinirler bozuldu maçta. Şenol hoca gerildi. Sonucu ve ligi etkileyecek hatalar yaptı hakem.

Pepe'nin çizgiden çıkardığı pozisyon kırmızı kart ve penaltı. Al sana bir hata daha.

Şehitlerimiz var, ülke zor günlerden geçiyor. Herkes sakin olmalıyız falan diyor ama maşallah her şeyi de yapıyorlar.

Senin için hazırladığımız haberler