Rıdvan Dilmen, Fatih Karagümrük- Fenerbahçe Maçını Yorumladı

10.04.2023 - 22:11 | Son Güncellenme: 10.04.2023 - 22:15

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Yüzde Yüz Futbol programında Fatih Karagümrük - Fenerbahçe maçının ilk yarı ve maç sonunu yorumladı. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen,  Fatih Karagümrük- Fenerbahçe Maçını Yorumladı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Rıdvan Dilmen ise maçın ilk yarısının ardından konuştu. 

“Bu inat niye?”

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin Fatih Karagümrük ile karşılaştığı maçın ilk yarısı hakkında konuştu. Arda Güler’in ilk yarıda forma giymemesine tepki gösteren Dilmen bu konuda şu ifadeleri kullandı: ”Arda, geçen hafta Fenerbahçe'nin en etkili oyuncusuydu. Hadi kupa maçında dinlendirdi, ben o maçta da oynatırdım. Bu inat niye? Bunun teknik bir yorumu yok. Ben Arda'yım, Fenerbahçe - Beşiktaş maçında skoru etkilemişim, inanılmaz iyi işler yapmışım, Kayserispor maçında gol atmışım, ondan sonra oynatmıyor hoca.”

“Yürüyerek Fenerbahçe’de oynar”

Arda Güler’in ilk yarıda forma giymemesini eleştiren Dilmen genç oyuncunun ekibi için önemini şu ifadelerle vurguladı: “Küslük olmaz genç oyuncuda, olmaması lazım ama öyle bir oyuncudan bahsediyoruz ki yürüyerek Fenerbahçe takımında oynar. Fizik mi? Emre ve İrfan da uçmuyor. 9 puan geridesin, senin anahtar oyuncun bu. Bu saatten sonra 10 numarayı veririm değişiklik isteyene kadar da çıkarmam onu. Şimdi sokacak oyuna, niye başlamadın?”

“Beni değiştirin demedikçe kalır”

İlk yarıda gol yiyen Fenerbahçe’nin sonrasında Güler’i oyuna alacağını belirten Dilmen, maça 18 yaşındaki oyuncu ile başlanmamasına şu sözlerle tepki gösterdi: “Şimdi 1-0 geridesin ve Arda Güler'i oyuna alacaksın. Peki hocam niye Arda Güler ile başlamadın? Arda Güler yürüyerek bu takımda oynar ve 'Beni değiştirin' işareti yapmadığı sürece sahada kalır, kalmalı.” 

“Fenerbahçe onları panikletmiyor”

Maçın ilk yarısında Karagümrük’ün performansına dikkat çeken Dilmen ekibin hiç zorlanmadan oynayıp savunduğunu belirtti. Karagümrük’ün iyi bir teknik direktöre de sahip olduğunun altını çizen Rıdvan Dilmen konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Küme düşme potasının zaten çok üstündüler. Kendine güveni var, iyi bir teknik direktöre sahipler. Rakibin Fenerbahçe olması onları panik haline sokmuyor. Fenerbahçe'nin 1,5 pozisyonu var, maça da fena başlamadı.”

“Altay kaydığı için gol yedi”

Dilmen, ilk yarı hakkındaki konuşması sırasında Atatürk Olimpiyat Stadı’na da dikkat çekti. Oyuncuların sahada sürekli kaydığını söyleyen Dilmen bu konuda şu ifadeleri kullandı: 

“Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki her maçta şunu söylüyorum: 'Bu futbolcular kramponlarına bakmaz mı?'. Altay ve Valencia sürekli kayıyor. Altay yediği golde kalkamadığı için değil, kaydığı için golü yedi.”

Rıdvan Dilmen konuşması sırasında sarı-lacivertli ekibin oyuncuları için “Rakip oyuncular Fenerbahçe formasına, Fenerbahçeli oyunculardan daha çok saygı duyuyor.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler