Rıdvan Dilmen: "Ben Okan Buruk'un hedefini gördüm!"

18.02.2024 - 21:41 | Son Güncellenme: 18.02.2024 - 21:44

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8,5 kanalındaki "%100 Futbol" adlı programda MKE Ankaragücü - Galatasaray müsabakasını yorumladı. İşte detaylar.

Rıdvan Dilmen: "Ben Okan Buruk'un hedefini gördüm!"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 26. haftasında Galatasaray, MKE Ankaragücü'nü deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başardı. Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, karşılaşma için "Sezonun en iyi oyuncusu Abdülkerim Bardakçı riske edilmiyor, Kaan Ayhan, Aurier, Ndombele ve Ziyech yok. Kariyerinde ilk kez Galatasaray forması giyen futbolcuyla başlıyorsun. Forvet olarak aldığın adamı da sağ beke koyuyorsun. Koşullar böyle. Galatasaray nasıl istediyse öyle oynadı maçı" yorumunu yaptı.

"Ben Okan Buruk'un hedefini gördüm"

Galatasaray'ın bugün müthiş bir coşkuyla futbol oynadığını ifade eden 61 yaşındaki Dilmen, "Müthiş bir coşku vardı Galatasaray'da. Antrenör rotasyon yapıyor, Sparta Prag maçı için Lucas Torreira'yı dinlendiriyor. Ben iki takımı da görüyorum, Fenerbahçe'nin Konferans Ligi kupasını alması, Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ni almasında %10-20 fazla. Ama 90 günde oynayacaklar bu maçları. Düşünsenize, Prag ile oynayacaksınız ve Torreira ile Abdülkerim'i dinlendiriyorsunuz. Panik yapmıyor antrenör bu çok önemli bir şey. Çünkü Avrupa Kupası'mı lig şampiyonluğu mu desen... Ben Okan Hoca'nın hedefini gördüm. 'Ben Galatasaray'da şampiyonluk istiyorum , 2'de 2 yapmak istiyorum, Başakşehir'de oldum ama Avrupa Kupası ligimin önceliğinde' diyor şu an. Fenerbahçe tarafı da önce lig sonra Konferans diye düşünüyor" dedi.

"Galatasaray devre arasında bir tavşan yakaladı"

Kış transfer döneminde Genoa'dan Berkan Kutlu'yu takıma geri çağıran Galatasaray'da, başarılı futbolcu ilk 11'de yer aldı. Rıdvan Dilmen, Berkan Kutlu'nun 'Joker' oyuncu olduğunu söyledi ve "Galatasaray devre arasında bir tavşan yakalandı. Berkan Kutlu, orta sahada başladı sol bekte maçı tamamladı. Galatasaray, pozisyon vermedi rakibine. Muhteşem bir futbol oynadı Galatasaray 49 dakika boyunca" diye konuştu.

"Bu çok önemli bir şey"

Galatasaray'ın Davinson Sanchez ile bulduğu 2. gol hakkında yorumlarda bulunan eski milli futbolcu, asisti yapan Barış Alper Yılmaz için "Galatasaray'ın 2. golüne bakın; bir sağ bek asist yaptı, stoper golü attı. Bu çok önemli bir şey" ifadelerini kullandı.

"Köhn çok iyi bir futbolcu"

Bundesliga 2 takımı Hannover'den kış transfer döneminde Galatasaray'a transfer olan Derrick Köhn'ün etkili bir futbolcu olduğunu konuşan ünlü futbol adamı, "Derrick Köhn çok iyi bir futbolcu. İyi bir transfer yapmış Galatasaray, Bundesliga 2'den aldılar ve ucuz maliyete aldılar bu da önemli bir şey" şeklinde konuştu.

"Leb demeden leblebiyi anlıyor artık futbolcular"

Galatasaray'da Okan Buruk'un dediklerini futbolcuların harfiyen uyguladığını söyleyen Rıdvan Dilmen, "Basın mesupları acaba bugün Okan Hocaya şu soruyu sorar mı: 'Maç konuşmanız ne kadar sürdü?' Galatasaray'da Okan Buruk'un basın toplantısı maksimum 16 dakika sürer, ayıp olmasın diye 16 dedim. Leb demeden leblebiyi anlıyorlar artık futbolcular" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler