Ricciardo pistlere geri dönüyor

20.10.2023 - 20:00 | Son Güncellenme: 20.10.2023 - 20:01

Formula 1'in Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo, Amerika Grand Prix'sinde pistlere geri dönüyor. AlphaTauri, Daniel Ricciardo'nun Amerika Grand Prix'sinde döneceğini doğruladı. İşte detaylar...

Ricciardo pistlere geri dönüyor

AJANSSPOR HABER

Nyck de Vries'ın kontratının feshedilmesinin ardından AlphaTauri ile sözleşme imzalayan 34 yaşındaki pilot, Amerika Grand Prix'sinde yarışacak ve böylece pistlere bir kez daha dönmüş olacak. DanielHollanda Grand Prix'sinin antrenman seansında kaza yaparak sol el bileğini kırmıştı. Daniel Ricciardo, elindeki kırık nedeniyle operasyon geçirmişti. Sakatlık sebebiyle 5 yarışı kaçıran tecrübeli pilotun yerine Liam Lawson geçmişti. 

Lawson puan kazandı ama sözleşmeyi Ricciardo kaptı

2024 sezonu için kadrosunu geçmiş günlerde açıklayan AlphaTauri, Daniel Ricciardo ve Yuki Tsunoda ile sözleşme imzalamıştı. Ricciardo'nun sakatlığı sonrası geçici olarak yerine gelen Liam Lawson, Formula 1 kariyerinin ilk puanlarını Singapur Grand Prix'sinde kazanmıştı. O yarışı 9'uncu olarak bitiren Lawson, 2 puanı hanesine yazdırmıştı. Ricciardo ise Macaristan ve Belçika Grand Prix'lerinde yarışmış ve puanla tanışamamıştı. Lawson'ın yükselen performansı ile takımda kalacağı iddiaları olsa da, AlphaTauri Ricciardo ile sözleşme imzalamıştı.

Daniel Ricciardo'nun F1 kariyeri

Formula 1'in deneyimli pilotlarından olan Daniel Ricciardo Toro Rosso, Red Bull, Renault ve McLaren takımlarında boy göstermişti. Son olarak AlphaTauri ile yarışlara çıkan Ricciardo, sezon başında Red Bull'un yedek pilotu görevindeydi. Kariyerinde 234 yarışa çıkan Avustralyalı pilot 8 yarış zaferi elde ederken, 32 kez podyuma çıktı ve 3 kez pole pozisyonunun sahibi oldu.

13 senelik kariyerde Dünya Şampiyonluğu yok

Formula 1'de 13'üncü senesine giren 34 yaşındaki pilot, dünya şampiyonu olma sevinci yaşayamadı. Daniel Ricciardo en iyi sezonunu 2016 yılında Red Bull Racing ile geçirmişti. Nico Rosberg'in şampiyon olduğu sezonda Ricciardo, 256 puanla şampiyonayı 3'üncü sırada tamamlamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler