Resmen duyuruldu! Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi bitti

31.05.2024 - 18:20 | Son Güncellenme: 31.05.2024 - 20:40

Son dakika | Süper Lig'i 2'inci sırada tamamlayan Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı. İşte detaylar...

Resmen duyuruldu! Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi bitti

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de 2023/24 sezonunu Galatasaray'ın arkasında, ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, gelecek sezonun planlamasına başladı. Sarı-Lacivertliler'de bir ayrılık yaşandı.

İsmail Kartal ile yollar ayrıldı

Fenerbahçe, sezon başında göreve getirilen teknik direktör İsmail Kartal ile yolların ayrıldığını duyurdu. Sarı-Lacivertli kulüp, Kartal'a teşekkür videosu yayınladı.

Fenerbahçe'den Kartal'a teşekkür

Yayınlanan videoya şu not düşüldü: "Renklerine, tarihine ait olduğun;

formasını gururla taşıyıp onurla temsil ettiğin Fenerbahçe’n ile ortaya koyduğun eşsiz mücadele,

hem senin hem de sana inanan milyonlarca sarı lacivert sevdalısının hayallerinin gerçeğe dönüşme inancıydı.

Ne sen vazgeçtin bu kulübe inanmaktan ne milyonlarca Fenerbahçeli vazgeçti senin yanında durmaktan.

Duruşuna,

Değerlerine,

Aidiyetine,

Saygına ve Fenerbahçeliliğine teşekkür ederiz.

Emeklerine minnettarız.

Güzel izler bıraktın ve her zaman güzel hatırlanacaksın…

Yolun açık olsun.

Bu camia hakkımızı yiyenleri unutmayacak, onlarla mücadelemiz bitmeyecek!

İlk gün söylediğin o sözü bir kez daha sonsuz inançla haykırıyoruz:

“FENERBAHÇE BİZİM FENERBAHÇE HEPİMİZİN…”

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Mourinho'nun ardından ikinci bomba! Portekizli onay verdi, Branco görüşmelere başladı
Habere Git

Rekorlar kırdığı sezonu kupasız tamamladı

Jorge Jesus ile yolların ayrılmasının ardından sezon başında sarı lacivertli takımın teknik direktörlüğü görevine getirilen 62 yaşındaki çalıştırıcı rekorlar kırdığı sezonu kupasız tamamladı. Galatasaray'ın 102 puana ulaştığı sezonu 99 puanla 2'inci sırada tamamlayan İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Türkiye Kupası ve Avrupa Konferans Ligi'ne de çeyrek finalde veda etmişti.

"En iyi başlangıç" rekorunun sahibi

İsmail Kartal yönetiminde sezona başarılı bir giriş yapan sarı-lacivertliler, ligde oynadığı 10 maçta 10 galibiyet alarak, Süper Lig tarihinde 'en iyi başlangıç' rekorunun sahibi oldu. UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan başlayan Fenerbahçe, elemelerde 6, grup aşamasında da ilk 3 maçta galibiyet elde ederek tüm kulvarlarda oynadığı 19 karşılaşmanın tamamını kazanmayı başardı. Bu seri ligin 11. haftasında oynanan Trabzonspor mücadelesinde sona erdi.

Deplasmanda maç kaybetmedi

Fenerbahçe, 2023-2024 sezonunda dış sahada Süper Lig tarihinin en fazla galibiyet ve en fazla puan topladığı dönemi yaşadı. Deplasmanda 19 maça çıkan Fenerbahçe, 16 galibiyet, 3 beraberlik elde etti ve 51 puan topladı. 12 karşılaşmada ise kalesini gole kapattı. Kanarya, Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan takımlarla deplasmanda oynadığı maçlarda hanesine 3 puan yazdırdı. Galatasaray'ı 1-0, Beşiktaş'ı 3-1, Trabzonspor'u 3-2 ve Başakşehir'i de 1-0 mağlup etmeyi başardı. 

İsmail Kartal, puan ortalamasını yükseltti

Fenerbahçe'de 3. dönemini geçiren İsmail Kartal, takımının başında 57 maça çıktı. Deneyimli teknik adam, Süper Lig, UEFA Konferans Ligi ve Türkiye Kupası'nda toplam 45 galibiyet elde etti. Ligde 99 puan alarak 2.61 puan ortalaması yakalayan tecrübeli çalıştırıcı, kulüp tarihinin en başarılı performansına imza attı. 

Senin için hazırladığımız haberler