Rekorların adamı Hamilton F1'i bırakıyor mu?

02.11.2020 - 16:12 | Son Güncellenme: 02.11.2020 - 16:18

Son dakika Formula 1 haberleri... Rekorların adamı İngiliz pilot Lewis Hamilton, Formula 1'i bırakıyor mu? Mercedes ile henüz yeni sözleşme yapmayan efsane pilot ne dedi? İşte detaylar...

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Lewis Hamilton, bu sezon 7. Dünya Şampiyonası unvanını almaya hazırlanırken, gelecek sezon Formula 1'e veda sinyalinde bulundu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 14.yarış olan Emilia Romagna Grand Prix'sinde 93. galibiyetini alan Hamilton, takımı Mercedes AMG Petronas'a da 7. kez üst üste marka şampiyonluğunu kazandırdı.

Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, Mercedes takımıyla henüz yeni bir sözleşme yapmış bulunmuyor. Bu konuda da aceleci davranmak istemeyen Hamilton, Emilia Romagna Grand Prix sonrası yaptığı açıklamada geleceğiyle ilgili açıklamada bulundu.

Aceleci davranmak istemiyorum

"Seneye yarışmaya devam edecek miyim bilmiyorum bile. Dolayısıyla beni çok da ilgilendiren bir konu değil. Toto’yla derin mevzuları konuşuyoruz. Zihinsel olarak nerede olduğunun gayet farkındayım. Birbirimizle birçok şey paylaşıyoruz, birlikte ağır yük sırtlanıyoruz. Çok uzun süredir buradayım. Biraz geri çekilip aileye ve hayattaki diğer şeylere vakit ayırma ihtiyacını çok iyi anlıyorum."ifadelerini kullandı.

Mercedes AMG Petronas takım patronu Toto Wolff ise, Hamilton'ın yarışmaya devam edip etmeyeceğinin kesin olmadığını söyledi.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Alman pilot Michael Schumacher'in 91 yarış galibiyetini, 93 galibiyetle geride bırakarak tarihin en çok kazanan ismi konumunda bulunuyor. Ayrıca şampiyonada puanını 282 yapan Lewis Hamilton, takım arkadaşı Valtteri Bottas'a 85 puan fark attı. Hamilton, Türkiye Grand Prix'sinde başarıya ulaşırsa 7. şampiyonluğunu ilan edecek ve bu alanda da Schumacher'in rekoruna ulaşacak.


F1 tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan sürücüler şöyle:

Pilot                             Ülke                   Şampiyonluk sayısı
Michael Schumacher      Almanya             7
Lewis Hamilton              Büyük Britanya    6
Juan Manuel Fangio       Arjantin               5
Alain Prost                    Fransa                    4
Sebastian Vettel            Almanya               4
Niki Lauda                    Avusturya               3
Jack Brabham               Avustralya            3
Jackie Stewart              Büyük Britanya     3
Nelson Piquet               Brezilya                  3
Ayrton Senna               Brezilya                   3


Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler