Formula 1 Haberleri | Red Bull resmen açıkladı! Verstappen'e rekor sözleşme!

03.03.2022 - 13:11 | Son Güncellenme: 03.03.2022 - 13:50

Max Verstappen, Red Bull ile Formula 1 tarihindeki en büyük sözleşmelerden birine imza attı. Yapılan anlaşmaya göre Verstappen, yıllık 50 milyon euro kazanacak

Formula 1 Haberleri | Red Bull resmen açıkladı! Verstappen'e rekor sözleşme!

AJANSSPOR - HABER

Red Bull, Max Verstappen'in sözleşmesini 2028 sezonu sonuna kadar uzattığını resmen açıkladı. Milton Keynes merkezli ekip, ilk olarak Ajansspor'un duyurduğu gibi son şampiyon Max Verstappen ile 2028'e kadar sürecek yeni bir sözleşme imzaladı.

Verstappen, beş yıl daha Red Bull Takımı'nda 

Dünya şampiyonu genç pilot her sezon başında 50 milyon euro kazanacak. Yeni sözleşmesiyle beraber Verstappen'in 5 yıl daha Red Bull Takımı'nda kalması bekleniyor. Lewis Hamilton'un ise gelecek yıl sona erecek 80 milyon sterlinlik iki yıllık kontratı bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de Max Verstappen'e tarihi sözleşme! Dudak uçuklattı
Habere Git

F1 tarihinin en çok kazanan pilotu Verstappen olacak

Bu kontrat ile Verstappen, maaş olarak Hamilton'ın önüne geçecek. Aynı zamanda Hollandalı pilotu tarihin en çok kazanan pilotu yapacak.

Verstappen: "Benim için kolay bir karar oldu"

Formula 1 tarihinin en uzun soluklu sözleşmesine imza atan Verstappen, "Oracle Red Bull Racing takımının bir parçası olmaktan gerçekten çok keyif alıyorum ve bu yüzden 2028 sezonuna kalmayı seçmek benim için kolay bir karar oldu. Bu takımı seviyorum ve geçen yıl tek kelimeyle inanılmazdı. 2016'da birlikte çalışmaya başladığımızdan beri hedefimiz şampiyonluğu kazanmaktı ve bunu başardık. Şimdi amacımız uzun vadede bu bir numarayı araçta korumak üzerine olacak." dedi.

Christian Horner: "Gridin en iyi sürücüye sahip olduğumuzdan emin olmak istedik"

Red Bull takım patronu Christian Horner ise "Max'in Oracle Red Bull Racing ile 2028'in sonuna kadar sözleşme imzalamış olması, sahip olduğumuz niyetin gerçek bir beyanı oldu. Odak noktamız Max'in dünya şampiyonluğunu korumak fakat bu anlaşma takımın uzun vadeli planlamalarının bir parçası olduğunu da gösteriyor. Red Bull Powertrains bölümü, 2026'daki yeni motor düzenlemeleri üzerinde çalışırken, o araç içerisinde gridin en iyi sürücüye sahip olduğumuzdan emin olmak istedik." dedi.

Max Verstappen'in kariyeri

7 yıldan beri Red Bull takımda olan Max Verstappen, 20 yarış birinciliği, 60 podyum ve 13 pol pozisyonu kazanma başarısı gösterdi. 2021 yılında ise çıktığı yarışların 10'unu kazandı ve son yarışı olan Abu Dhabi Grand Prix'sinde son turda Lewis Hamilton'ı geçerek kariyerinde ilk kez şampiyon oldu

Senin için hazırladığımız haberler