Red Bull'dan ayrılıyor mu? Sergio Perez açıkladı...

10.04.2024 - 22:37 | Son Güncellenme: 10.04.2024 - 22:53

Formula 1 takımlarından Red Bull'un Meksikalı pilotu Sergio Perez, geleceği ile ilgili ilk kez net konuştu ve durumunu yorumladı. İşte tüm detaylar...

Red Bull'dan ayrılıyor mu? Sergio Perez açıkladı...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Red Bull, 2025 kadro planlamasını yavaş yavaş şekillendirmeye başlıyor. Avusturya ekibi, yeni sezondaki pilot kadrosunu düşünmek için acele etmeyeceklerini bildirmişti.

Sergio Perez açıkladı! Ayrılıyor mu?

F1 TV'ye konuşan Meksikalı pilot, sezon sonunda sözleşmesinin bitmesi hakkında ve takımdaki geleceğiyle ilgili ilk kez konuştu. Perez, "Durum şu ki takım ve pilot olarak mutluyuz. Oturup sözleşmemi uzatmak için bir anlaşmaya varmamızın zaman meselesi olduğuna inanıyorum ama şu anda söylenecek çok fazla şey yok" dedi.

Fernando Alonso iddiası

Sky F1'e göre Aston Martin pilotu Fernando Alonso, yeni sezonda Red Bull takımının tulumunu giymeye en yakın adaylardan biri. Aston Martin ise 42 yaşındaki pilotun yerini vatandaşı Carlos Sainz ise doldurmayı planlıyor. 

Red Bull eğer Sergio Perez ile yola devam ederse Alonso, Aston Martin'le sözleşme yenileyecek. Böyle bir denklemde Carlos Sainz'ın ise Audi'ye geçme olasılığı da artacak.

İlgini Çekebilir
Murat Sancak belgeleri yayınlıyor! Cüneyt Çakır gerçekleri...
Habere Git

Audi kadroyu kurdu gibi...

2026'da Audi ismi ile Formula 1 dünyasına giriş yapacak olan takım, 2025 sezonunda sürücü kadrosunu şekillendirmek ve gride girmelerine 1 yıl kala pilotlarını takıma adapte etmek istiyor. Sürücü piyasasında çok hareketli zamanlar yaşayan Audi, takıma Carlos Sainz ve Nico Hulkenberg'i katmak istiyor.

Red Bull ise yeni sezon için acele etmemek ve kalan diğer yarışlarda da Sergio Perez'in performansını takip etmeyi amaçlıyor. 

Sergio Perez, Daniel Ricciardo'yu saf dışı bıraktı

34 yaşındaki pilot, Red Bull'un genç takımı Visa CashApp RB takımında boy gösteren Daniel Ricciardo'yu sergilediği performansla Red Bull koltuğunun adaylarından biri olmasına izin vermedi. 

Avusturya takımı Perez'in geçen sezon ve bu sezon gösterdiği performansla Meksikalı pilota önceliği verirken kalan yarışlarda da performansını takip etmek istiyor.

Daniel Ricciardo ise RB takımıyla ilk 4 yarışta iyi bir performans sergileyemedi ve takım arkadaşı Yuki Tsunoda'yı hiçbir yarışta geçemedi. RB'nin aldığı 7 puanın tamamı Japon pilot tarafından geldi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki rakibi Olympiakos'un santrforlarında tanıdık isim!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler