Red Bull Rekor Peşinde, Ricciardo Geri Döndü

21.07.2023 - 16:57 | Son Güncellenme: 21.07.2023 - 17:03

Formula 1'de yeni durak Macaristan GP'si. Red Bull ve Max Verstappen rekor için piste çıkacakken, sevilen pilot Daniel Ricciardo da pistlere geri dönüyor. İşte detaylar...

Red Bull Rekor Peşinde, Ricciardo Geri Döndü

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de 2023 sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Sezonun 11. yarışı Macaristan GP, Hungaroring pistinde koşulacak. 9 Temmuz'da Büyük Britanya GP'sinde yarışı Red Bull pilotu Max Verstappen kazanırken, Lando Norris ikinci, Lewis Hamilton ise üçüncü sırada yarışı noktalamıştı. 

Yağmur ihtimali gridi karıştırabilir

Macaristan'da hafta sonu özellikle cumartesi günü sıralama turlarının yapılacağı gün yağmur yağması bekleniyor. Bu durum özellikle pazar günkü yarışın sıralama gridini karıştırabilir. Pazar günü ise yarışın sıcak ve kuru bir zeminde yapılması bekleniyor.

Yeni sıralama formatı

Eğer cumartesi günü yağmur yağmazsa bu yarış haftasında ilk kez yeni formatlı sıralama denenecek. Normalde sıralama turlarında herkes üç bölümde de yumuşak lastik tercihiyle turlarını atarken, bu yeni formatta üç farklı bölümde üç hamur lastiği de kullanmak zorunlu olacak. Birinci bölümde pilotlar sert lastikle, ikinci bölümde orta lastikle, son bölümde ise yumuşak lastikle sıralamaları atma zorunluluğu bulunacak.

Daniel Ricciardo geri döndü

Formula 1'in en sevilen pilotlarından olan Avustralyalı Daniel Ricciardo, geçtiğimiz 2022 sezonunun ardından McLaren takımıyla sözleşmesini feshedip Formula 1'den ayrılmıştı. Ancak daha sonrasında Red Bull takımıyla üçüncü pilotluk için anlaşma sağlamıştı. Son olarak ise Red Bull'un alt takımı olan AlphaTauri'nin Hollandalı pilotu Nick de Vries'in yerine Daniel Ricciardo'nun geçeceği resmileşti ve 34 yaşındaki pilot, bu sezonun yarısında yeniden Formula 1'e dönmüş oldu.

Red Bull rekor kırabilir

Formula 1'de şampiyona lideri Max Verstappen ya da Sergio Perez, Macaristan GP'yi kazanırsa Red Bull takımı yeni bir rekor kırmış olacak. Red Bull, Macaristan'daki galibiyetiyle üst üste 12. kez yarış kazanarak McLaren'in 1988'de başardığı üst üste 11 yarış kazanma rekorunu kıracak

Senin için hazırladığımız haberler