Red Bull Racing'den Türkiye GP'ye özel araç

06.10.2021 - 18:57 | Son Güncellenme: 07.10.2021 - 15:23

Formula 1 takımlarından Red Bull Racing, 2021 Türkiye Grand Prix'sine özel araç tasarımıyla çıkacağını açıkladı.

Red Bull Racing'den Türkiye GP'ye özel araç

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de bu sezon şampiyonluğun favori takımı Red Bull Racing ve onun "kardeş takımı" Scuderia Alpha Tauri, bu hafta sonu koşulacak olan Türkiye GP'ye farklı şekilde renklendirilmiş bir araçla pistte olacak.

2021 sezonunun sonunda F1'den ayrılacak olan Honda'ya jest yapmak isteyen Red Bull ve AlphaTauri takımı, Honda'nın ilk galibiyeti olan 1965 Meksika Grand Prix'sinde kullandığı RA 272 kodlu aracın beyaz rengi, bu hafta sonu Red Bull aracında olacak. 

AlphaTauri, aracına 'arigato' kelimesini yazacak

Scuderia AlphaTauri takımı ise Türkiye'deki aracın arka kanatlarında, Japon harfleriyle 'teşekkürler' anlamına gelen 'arigato' kelimesini yazacak. Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, "Hepimiz, Suzuka'da, Honda'nın Japon taraftarlarına, Formula 1'deki son derece başarılı ilişkimizi kutlamaları için bir şans vermek istiyorduk. Yarışın pandemiye kurban gitmesiyle bu hafta sonunda, Honda'yı ve evindeki harika taraftarlarını, miraslarından bir parçayı İstanbul'a getirerek onurlandırmadan geçmesine izin veremezdik. Bizim araçlarımız için seçilen renk düzeni Honda'nın olağanüstü F1 macerasına bir saygı duruşu anlamı taşıyor. Umuyorum ki bu hafta sonu fanlara bu efsanevi renklerle bir zafer daha kazandırabiliriz" ifadelerini kullandı.

Honda, Formula 1'e veda ediyor

Red Bull ve AlphaTauri ile çalışan Japon motor sağlayıcısı Honda, bu sezon sonundan itibaren spordan çekilme kararı almıştı. Buna karşılık Honda markasına bir veda jesti yapmak isteyen Red Bull yetkilileri, ikonik Suzuka Pisti'nde yapılacak olan Japonya Grand Prix'sinde iki takıma da özel tasarımlı giydirme yapmayı planlıyordu. Fakat COVID-19 önlemleri kapsamında geçtiğimiz aylarda Japonya GP'si bu sezon için iptal edilmiş, o yarışın yerine de Rolex Türkiye Grand Prix'si takvime eklenmişti.

Honda'nın Formula 1 serüveni

Japon şirket Honda'nın Formula 1'deki varlığı 1964 yılına kadar uzanırken, Formula 1'deki altın dönemlerini, 1986-91 yılları arasında arka arkaya altı takımlar şampiyonluğu ile beş pilotlar şampiyonluğu elde ettikleri bölümde geçirdiler.

O günden bu yana Honda zaman zaman sporda yer aldı ve son olarak 2014 yılında motor üreticisi olarak spora döndü.

Honda, Formula 1'e şampiyonlukla veda etmek istiyor

2019'da Red Bull ile ortaklık kurmalarının ardından bu dönemdeki ilk zaferini alan Japon üretici, bu yıl Red Bull ile arka arkaya beş zafer elde ederken, şampiyonluğunda bir numaralı konumuna geldi.

Honda yıl sonunda çekilecek ve bu yıl şampiyonluk savaşı veren Max Verstappen ve Red Bull'un şampiyonluğu, her zamankinden daha değerli olabilir.

 

Türkiye Grand Prix'si ne zaman, saat kaçta, hangi gün?

Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turu 9 Ekim Cumartesi, yarış ise 10 Ekim Pazar günü yapılacak. Sıralama Turları 9 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 15:00’te, ana yarış ise 10 Ekim 2021 Pazar günü saat 15:00’te başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler