Red Bull Japonya'da, Avustralya GP'nin yaralarını sarıyor! Verstappen

05.04.2024 - 08:35 | Son Güncellenme: 05.04.2024 - 08:57

Formula 1'de bu haftaki durak Japonya'nın Suzuka şehri oldu. Sezonun dördüncü durağının ilk antrenman seansında Red Bull, ilk ikide yer aldı. Detaylar.

Red Bull Japonya'da, Avustralya GP'nin yaralarını sarıyor! Verstappen

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu sezon, dördüncü yarış için takımlar ve pilotlar Japonya'nın Suzuka pistine konuk oldu. İlk antrenman seansında Red Bull pilotu Max Verstappen 1:30.056s'lik derecesiyle zirvede yer aldı. İkinci sırada Verstappen'in takım arkadaşı Sergio Perez yer alırken, üçüncü sırada ise Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz yer aldı.

Mercedes Japonya'da umut verdi

Avustralya GP'de iki aracıyla da yarış dışı kalan ve puan alamayan Mercedes, Japonya'daki ilk antrenman seansında güçlü bir performans sergiledi. Mercedes'in 38 yaşındaki pilotu Lewis Hamilton, yumuşak lastikle liderliği elde ederken daha sonrasında Max Verstappen'e geçildi. 

Mercedes pilotlarından George Russell 4. ve Lewis Hamilton 5. sırada yer aldı. Araçlarının ortalama hızı ise Red Bull'un 2,2 KM/S gerisinde kaldı.

McLaren orta sıralarda kaldı

Geçen sezonun ortalarından itibaren performans olarak yükselen bir ivme kazanan McLaren, ilk antrenman seansında orta basamaklarda yer alabildi. Oscar Piastri ve özellikle Lando Norris, Japonya'daki Suzuka pistinde güçlü bir performans sergileyemedi. Avustralyalı Piastri seansı 8. sırada tamamlarken, Norris ise 10. sırada yer aldı.

Logan Sargeant'ın kabusu devam etti

Avustralya GP öncesinde Williams pilotu Alex Albon, bariyerlere girmiş ve aracındaki şasiye ciddi bir hasar vermişti. Yedek şasisi bulunmayan Williams, hafta sonunda Logan Sargeant'ın aracını Alex Albon'a tahsis etmiş ve Sargeant yarışamamıştı. Japonya'daki ilk antrenman seansında ise 22 yaşındaki pilot, seansın bitmesine yarım saat kala bariyerlere çaprtı ve seans dışında kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler