Real Madridli Futbolculardan Vinicius Junior'a Destek

25.05.2023 - 00:42 | Son Güncellenme: 25.05.2023 - 01:01

Real Madrid, Valencia deplasmanında ırkçı saldırıya uğrayan Vinicius Junior'a, destek oldu. Realli oyuncular, maça Vinicius formalarıyla çıktı. Detaylar.

Real Madridli Futbolculardan Vinicius Junior'a Destek

AJANSSPOR HABER

La Liga'nın 36. haftasında Real Madrid ile Rayo Vallecano karşı karşıya geldi. Real, zorlu mücadeleyi 2-1 kazandı. Karşılaşmaya ise Real Madridli futbolcuların maç öncesinde giydiği formalar damga vurdu.

Tribünden Vinicius'a ırkçı saldırı

Geçtiğimiz hafta oynanan Valencia - Real Madrid maçında tribünlerden Real'in yıldızı Vinicius Junior'a yapılan ırkçı saldırılar İspanya ve dünya gündemine gelirken, Vinicius Jr. tribünden bir taraftarı işaret ederek, kendisine ırkçı söylemde bulunduğunu belirtti.

Tribün boşaltıldı

Bunun üzerine hakem, iki takımın teknik direktörleri ve futbolcularının da devreye girmesi ile maç yaklaşık 10 dakika durdu. Polis, yıldız futbolcunun gösterdiği tribünü boşalttı.

İlgini Çekebilir
Vinicius'a ırkçılık yapan taraftarlar tutuklandı!
Habere Git

Vinicius, 90+7'de kırmızı gördü

Mücadelenin 90+7. dakikasında ise Vinicius Jr. VAR incelemesinin ardından Hugo Duro'nun yüzüne vurduğu gerekçesiyle direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Irkçılar tutuklandı, kırmızı kart iptal edildi, VAR hakemi açığa alındı

İspanya Futbol Federasyonu, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklama ile Vinicius'un ırkçı saldırıya uğradığının görüntülerle kanıtlandığını ve bu saldırıyı yapan 3 kişinin tutuklandığını açıkladı. Ayrıca federasyon, Vinicius'un gördüğü kırmızı kartın iptal edildiğini, VAR hakeminin ise taraflı görüntü göstererek hakemi yanılttığı gerekçesiyle açığa alındığını duyurdu.

Valencia'ya tribün kapatma cezası

Öte yandan İspanya Futbol Federasyonu, Valencia'yı 5 maç tribün kapatma ve 45 bin Euro para cezasına çarptırdı.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Enes Ünal'dan üzen haber! En formda döneminde sakatlandı
Habere Git

Takım arkadaşları onun formasıyla sahaya çıktı

Kırmızı kartının iptal edilmesine rağmen Rayo Vallecano maçı kadrosunda yer almayan Vinicius Jr. takım arkadaşlarının kendisine verdiği destekle moral buldu. Santiago Bernabeu'da oynanan maçın öncesinde tüm Realli futbolcular sahaya Vinicius Jr formasıyla çıktı. Yıldız oyuncu ise arkadaşlarının yanına gelerek, kendisini alkışlayan tribünlere selam verdi.

Senin için hazırladığımız haberler