Real Madrid'in yıldız futbolcusu milli takım tercihini açıkladı!

02.03.2024 - 16:44 | Son Güncellenme: 02.03.2024 - 16:55

İspanya La Liga devi Real Madrid'in 24 yaşındaki ofansif orta sahası Brahim Diaz, milli takım tercihini sürpriz bir ülkeden yana kullandı. İşte detaylar.

Real Madrid'in yıldız futbolcusu milli takım tercihini açıkladı!

AJANSSPOR HABER

İspanya La Liga devi Real Madrid'in 24 yaşındaki ofansif orta sahası Brahim Diaz'ın milli takım tercihi belli oldu. AS gazetesinin haberine göre Diaz, milli takım tercihini Fas Milli Takımı'ndan yana kullandı. İspanya Milli Takımı'nda 2021 yılında forma giyen futbolcu, sadece bir kez İspanyolların milli takımında forma giydi ve o karşılaşmada da gol atmayı başardı.

Fas Milli Takımı'nı nasıl seçebildi?

İspanya'da doğup büyüyen genç futbolcu, babaannesinden dolayı Fas Milli Takımı'nı seçebiliyor. Brahim Diaz'ın babaannesi, Fas'ta büyüyüp yetişti ve babası da Fas'tan İspanya'ya göç eden ailelerden oldu. 24 yaşındaki Real Madrid forması giyen futbolcu bu sebeple Fas Milli Takımı'nı tercih edebiliyor.

Real Madrid performansı

2018-2019 sezonunun devre arasında Manchester City'den Real Madrid'e 17 milyon euro'luk bir bonservis bedeliyle transfer olan Diaz, iki sezon üst üste İtalya Serie A devi Milan'a kiralandı. Real Madrid'le bu sezon dahil toplam 51 maçta forma şansı bulan futbolcu, 10 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

Bu sezonki istatistikleri

Eflatun beyazlılarla bu sezon 30 maçta süre alan Brahim Diaz, 8 gol atmayı başardı ve bunların yanında 3 asist üretti. Genç futbolcu bu sezon tüm kulvarlarda toplamda 1.346 dakika süre aldı.

Senin için hazırladığımız haberler