THY EuroLeague'de Real Madrid'in Şampiyonluğa Uzanan Hikayesi

22.05.2023 - 15:20 | Son Güncellenme: 22.05.2023 - 17:33

EuroLeague'de play-off'ta krize giren ve elenmenin eşiğinden dönen Real Madrid, finalde Olympiacos BC'ye karşı mucizevi bir galibiyet aldı. İşte sezonun hikayesi...

THY EuroLeague'de Real Madrid'in Şampiyonluğa Uzanan Hikayesi

AJANSSPOR-Burak ALACA

Türk Hava Yolları EuroLeague'de Real Madrid finalde normal sezon lideri Oylmpiacos BC'yi son anlarda mucivezi bir şekilde 79-78 mağlup ederek; modern dönemde 3, toplamda ise 11. şampiyonluğunu elde etti.

Büyük takım DNA'sı

Real Madrid ara ara öne geçtiği karşılaşmanın büyük bölümünde Olympiacos'u takip etmek durumunda kaldı. Farkın açıldığı noktalarda ise Real Madrid'li yıldızlar büyük takım DNA'sını gözler önüne serdi ve her seferinde soğuk kanlılıkla rakibe cevap vererek maçtan hiçbir noktada kopmadılar.

Son sözü Real'in abileri söyledi

Real Madrid maç boyu her seferinde bir şekilde cevap verdiği Yunan devine son kelimelerini 36'lık yıldızları Sergio Llull ve Sergio Rodriguez ile söyledi. Son 50 saniyeye 78-74 geride giren İspanyollar önce 47 saniye kala Sergio Rodriguez'in 3'lüğü ile farkı 1'e indirdi. Süre daralsa da tüyler diken dikendi çünkü herkes neler olabileceğinin farkındaydı. Nitekim olaylar da bu şekilde tezahür etti. Real Madrid'in efsane oyun kurucusu, "Mandalina" lakaplı Sergio Llull son anlarda ters eşleşmede yakaladığı 2.21'lik Moustapha Fall'ın üzerinden attığı orta mesafe ile 3.8 saniye kala takımını öne geçirdi ve Olympiacos seyircisinin çoğunlukta olduğu salon buz kesti.

İlgini Çekebilir
Llullllll! Real Şampiyon!
Habere Git

Şampiyonluk için yumruklar kalktı

Real Madrid için EuroLeague'de sezonun İspanya'da Partizan KK karşısında 2-0 geriye düşülen play-off serisinde kapanması oldukça muhtemel gözüküyordu. Serinin seyri ise çirkin bir hadiseyle değişti. İkinci maç bitime 1 dakika 40 saniye kala Sergio Lull'un Kevin Punter'a yaptığı sportmenlik dışı faulün ardından çıkan dev kavganın ardından tamamlanamadan tescil edilmiş ve seri Belgrad'a tansiyon yüksek şekilde taşınmıştı.

Sezonun dönüm noktası

Cezların havada uçuştuğu, büyük tartışmaların odağı olan 2. maçın ardından Real Madrid, Belgrad'ta oynanan 2 maçı da kazanarak seriyi kendi evindeki 5. maça götürdü. Seride Final Four'a çıkacak ekibin belli olacağı 5. maçta ise İspanyollar ikinci yarıda 18 sayıya kadar geriye düştü. Ümitler azalacak mıydı? Başka bir takım olsa muhtemelen. Real Madrid son bölümde Sergio Rodriguez'in etkili oyunu ve 2. maçta kavgayı ateşleyen Sergio Llull'ün kritik şutları ile Zeljko Obradovic'in Partizan'ınını eleyerek kendini son dört takım arasına attı.

"Yetersiz" koç şampiyon yaptı

Real Madrid'e daha önce şampiyonluklar yaşatan Pablo Laso'nun ayrılığının ardından takımın başına geçen yardımcısı Chus Mateo sezon başından beri neredeyse bütün eleştiri oklarının hedefi oldu. "Yetersiz" olmakla suçlanan koçun koltuğu için sezon içinde Sergio Scariolo, Xavi Pasqual gibi isimler yazıldı. Genç koç ise play-off ve Final Four'da yaptığı hamlelerle takıma şampiyonluğu getirerek herkesi haksız çıkarmayı ve kulağındaki uğultuları susturmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Walter Tavares saltanatını yine tescilledi!
Habere Git

Tavares koçu duygulandırdı

Maç sonu basın toplantısına Chus Mateo ile katılan Real Madrid'in Final Four MVP'si Walter Tavares koçu hakkında "Medya ondan özür dilemeli. Bir sürü eleştiri ve şüphe vardı. Bunu herkesten çok hak ediyor. Tanıdığım en iyi insanlardan biri." ifadelerini kullandı. Mateo'nun bu sırada gözlerinin dolması üzerindeki baskının büyüklüğünü bu ana tanık olan herkese derinden hissettirdi.

Takım kağıt üstünde değil saha içinde olur

Sezon başında yaşlanan guard rotasyonuna ciddi bir takviye yapmayan Real Madrid, şampiyonluk için her zaman olduğundan daha az favori olarak görülüyordu. Normal sezonu Balkanları Mario Hezonja (Hırvatistan) ve Dzanan Musa (Bosna Hersek) omuzlarında götüren Real Madrid'in; en hafife alınmayacak yönü takım kimyası olsa gerek ki, Mateo ve oyunculara yapılan onca eleştirinin ardından birbirlerine kenetli kalarak hedefe yürümeye devam etmeyi başarabildiler.

Senin için hazırladığımız haberler