Real Madrid taraftarı Arda Güler güveniyor! "O bir futbol sihirbazı"

28.01.2024 - 09:21 | Son Güncellenme: 28.01.2024 - 09:40

Real Madrid taraftarı, eflatun beyazlı formayla dün akşam ilk kez bir lig maçında forma giyen Arda Güler'in geleceği hakkında fikirlerini söyledi. Detaylar haberimizde...

Real Madrid taraftarı Arda Güler güveniyor! "O bir futbol sihirbazı"

AJANSSPOR - HABER

Sezon başında transfer olduğu Real Madrid'de üst üste yaşadığı sakatlıkların ardından Daha önce Kral Kupası ve daha sonra Süper Kupa maçlarında görev alan Arda Güler, dünkü ilk kez eflatun beyazlı formayı bir lig maçında da giyme fırsatını yakaladı. Transferinden yedi ay sonra LaLiga’da siftah yapan genç futbolcu, Real Madrid'in 2-1 kazandığı Las palmas maçında 81. dakikada Rodrygo’nun yerine oyuna girdi.  

Real Madrid taraftarları Arda hakkında ne düşünüyor

Real Madrid'de henüz istediği kadar forma giyme fırsatı bulamayan milli futbolcunun zaman zaman başka bir takıma kiralık verilebileceği haberleri basına yansıyor. Milliyet Gazetesi'nden Onur Dinçer, İspanya’da Real madrid taraftarlarına Arda Galer hakkındaki düşüncelerini sordu. Madrid’in farklı bölgelerinde ve Oviedo gibi başka şehirlerde, Real Madrid taraftarlarının milli futbolcumuz hakkında  görüşleri şöyle: 

"Kısa bir sürede takım için önemli bir isim haline gelecek”

Aslen Cordobalı olan ve eflatun-beyazlı renklere gönül veren Pedro, “Arda Güler çok genç ve yetenekli bir oyuncu. Transferini ilk duyduğumda Bellingham gibi gelecek vaat eden bir ismin kadroya dahil edildiğini düşündüm. Real Madrid kariyerine çok talihsiz sakatlıklarla başladı. Neyse ki Arda’nın geleceğinin parlak olduğunu, çok iyi bir fubolcu olacağını düşünüyorum. Kendisini günden güne geliştirecek ve kısa bir sürede takım için önemli bir isim haline gelecek” dedi. 

“Bir yıllığına başka bir takıma gitmeli"

Bunun üzerine kendisine ‘Başka bir takıma kiralık olarak gitse, daha mı iyi olur?’ diye sorunca Pedro şu yanıtı veriyor: “Bir yıllığına başka bir takıma gitmeli bence. Böylece döndüğü zaman Real’e daha çok katkı sağlayabilir. Eğer kalırsa, bir çok kaliteli futbolcunun bulunduğu kadroda her maçta forma giymesi kolay olmayacak, o yüzden maç ritmini bulması zorlaşacaktır. Bu yaştaki bir futbolcunun sürekli oynayarak kendisini geliştirebileceğini unutmamak gerek.” 

"Farklı bir durum söz konusu"

Doğuştan Real Madridli Vicente, “Arda’ya güveniyorum. Gelişimi ve takımdaki geleceği kendisine bağlı. Real Madrid baskının yoğun olduğu bir kulüp. Bu baskıyla başa çıkıp ritminizi bulmanız gerekir. İspanya’da oynamak biraz farklıdır. Fenerbahçe’de de baskı vardı muhtemelen ama Fenerbahçe Türkiye’de zirvede bir ekip, Real ise dünyanın zirvesinde; o yüzden farklı bir durum söz konusu” diyerek görüşlerini özetliyor. 

"Önce Real'de lig maçlarına çıkması gerek"

Geçici olarak başka bir takıma gitmesi konusundaysa düşünceleri biraz daha farklı: “Öncelikle Real Madrid formasıyla LaLiga maçlarına çıkması önemli. Bunu yaptıktan sonra belki o zaman başka bir ekibe bir süreliğine gitmesi faydalı olabilir. Brahim Diaz’ın durumunu buna örnek gösterebiliriz. Transfer olduktan sonra Real’de oynadı, sonra Milan’a kiralık gitti. Oradan güçlü döndü ve şimdi takımın ilk 11 oyuncusu oldu. Arda da aynı yolu izleyebilir. Artık yavaş yavaş süre almaya başladı ama ben kendi adıma onu daha çok sahada görmeyi isterim. Çünkü o bir top cambazı, bir futbol sihirbazı. Yeni Modric olması gerekir.”

"Mbappe transferine gerek yok, Arda oynasın"

Oviedo’da yaşayan bir Realli olan Benjamin ise şunları söylüyor: “18 yaşında Real Madrid’e transfer olması onun ne kadar önemli ve gelecek vaat eden bir isim olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Real’de bir geleceği olacaktır. Mbappe gelecek diyorlar, bence hiç gerek yok, ona o söylenen paraları ödemenin alemi yok; Arda ve bir çok genç geldi takıma hepsi de çok iyiler, bu isimler oynasın. Arda acele etmesin, takım bir çok kulvarda bir çok maç oynuyor. Oynatılmadığı zaman kendisini maçlarda göstermezse bile, sıkı çalışır antrenmanda kendisini gösterirse hocası ona forma verecektir.” 

"Arda eğer Türkiye’deki en iyi futbolculardansa..."

Benjamin ‘kiralık’ konusuna ise temkinli yaklaşıyor: “Bu iyi olabilir ama olmayabilir de. Aslında koşullara, tercihlere bağlı olarak değişir. Bence önceliği Real’de kalmaya vermeli yine de... Arda eğer Türkiye’deki en iyi futbolculardansa burada da başarılı olur, sadece biraz daha fazla efor sarf etmeli.”

Arda transfer olduğunda oyuncuyu tanımak için internette videolarını izlediğini belirten Jorge ise “Arda Türkiye’den büyük gelecek vaat eden bir oyuncu olarak geldi ama ne yazık ki ilk başta her şey istediği gibi gitmedi. Dört ay içinde bir çok sakatlık yaşadı, sabırlı olmak gerekir” diyor.

Senin için hazırladığımız haberler