Fenerbahçe, Arda Güler'i KAP'a bildirdi! Real Madrid... | Transfer Haberleri

06.07.2023 - 16:11 | Son Güncellenme: 06.07.2023 - 18:12

Fenerbahçe, Arda Güler'in Real Madrid'e transferi konusunda görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. La Liga devi ise Arda Güler ile 6 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Fenerbahçe, Arda Güler'i KAP'a bildirdi! Real Madrid... | Transfer Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Arda Güler'in Real Madrid'e transferi resmiyet kazandı. İspanyol devi, Arda Güler'i transfer ettiğini resmen açıkladı. 18 yaşındaki futbolcuyla 2029 yılına kadar geçerli sözleşme imzalandığı belirtildi.

İşte Real Madrid'den Arda Güler açıklaması

Konuyla ilgili La Liga devinden yapılan açıklamada, "Real Madrid CF ve Fenerbahçe SK, kulübümüze altı sezon daha bağlı kalacak olan oyuncu Arda Güler'in transferinde anlaşmaya vardı.

7 Temmuz Cuma öğlen 12:00'de (TSİ 13:00) Real Madrid City'de Arda Güler'in Real Madrid'in yeni futbolcusu olarak takdim töreni yapılacak. Ardından Arda Güler medya karşısına çıkacak" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe anlaşma detaylarını açıkladı!

Fenerbahçe ise, Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'in anlaşma detaylarını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre Arda Güler için Real Madrid, Fenerbahçe'ye 20 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Ayrıca 10 milyon euro da bonus ödemesi yapılacak. 

İlgini Çekebilir
Xavi'den Arda Güler cevabı!
Habere Git

Arda Güler'den 10.000.000 Avro bonus bedeli

Sarı lacivertliler oyuncunun bir sonraki satışından yüzde 20 pay da kazanacak.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid CF'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF'in elde edeceği transfer bedelinin %20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir." denildi.

Arda Güler, İstanbul'dan ayrıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 15.30'da gelen Arda Güler herhangi bir açıklama yapmadı. Arda Güler'in yoğun güvenlik önlemleri altında İspanya'ya gitmek üzere havaalanından ayrıldığı anlar dikkatlerden kaçmadı.

Arda Güler, Madrid'deki 4. Türk olacak

İspanya'ya giden Güler, böylelikle Madrid ekibinde oynayacak 4. Türk oyuncu olacak. Daha önce Mesut Özil, Hamit Altıntop ve Nuri Şahin, eflatun-beyazlı formayı terletmişti.

Arda, Barcelona'nın teklifini kabul etmedi

Öte yandan Real Madrid'in ezeli rakibi Barcelona da Arda'yı transfer etmek için Başkan Ali Koç ile görüşmelerini sürdürüyordu. Arda'yı Barcelona alırsa 1 yıl daha Fenerbahçe'ye kiralayacaktı. Ancak genç oyuncunun sarı-lacivertli takımda kiralık oynamayı da reddettiği ve bu nedenle Real Madrid'e daha sıcak baktığı iddia edildi.

Arda Güler'in performansı

18 yaşındaki Arda Güler geride kalan sezonda Fenerbahçe formasını 35 resmi maçta giydi. Genç on numara bu müsabakalarda 6 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Arda Güler aynı zamanda 7 asist üretti. A Milli Futbol Takımı'nda 4 maça çıkan Arda Güler, 1 gol sevinci yaşadı.

Arda Güler'den veda mesajı

Fenerbahçe'den İspanya ekibi Real Madrid'e transfer olan milli futbolcu Arda Güler, veda mesajı yayımladı.

Arda, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, "Hayatımın en güzel günlerini yaşadığım Fenerbahçe'ye veda zamanı. Hayalini kurduğum çubukluyu ilk kez giydiğim anı, 10 numaralı formanın gururunu, muhteşem Fenerbahçe taraftarını ve ayak bastığım her yerde karşılaştığım muhteşem desteği hiçbir zaman unutmayacağım." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçem, her zaman kalbimde olacaksın"

Sarı-lacivertli takıma veda etmenin zor olduğunu dile getiren Arda Güler, şunları kaydetti:

"Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu. Bugün olduğum kişi olmama yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bana milli takım kapısını açan, bir hayali yaşatan, hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem, her zaman kalbimde olacaksın. İyi ki Fenerbahçe."

Ferdi Kadıoğlu, Arda Güler'e veda etti

"Bizi çok gururlandırdın, yolun her zaman açık olsun canım kardeşim." 

Mert Hakan Yandaş'tan, Arda Güler paylaşımı

"Yolun açık, şansın bol olsun. Başarılarınla her zaman gurur duyacağız canım kardeşim."   

İsmail Yüksek'in Arda Güler'e veda paylaşımı:

"Yolun açık olsun güzel kardeşim, bizi çok gururlandırdın; nice başarılara."

Brezilyalı yıldız Vinicius JR.'dan Arda Güler'e hoş geldin mesajı:

''En büyük kulübü seçen bir oyuncu daha!"

Senin için hazırladığımız haberler