(ÖZET) Real Betis - Sparta Prag Maç Sonucu: 2-1

05.10.2023 - 21:46 | Son Güncellenme: 05.10.2023 - 21:49

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 2’nci hafta karşılaşmasında Real Betis, sahasında Çekya ekibi Sparta Prag’ı 2-1 mağlup etti. İşte maç özeti

(ÖZET) Real Betis - Sparta Prag Maç Sonucu: 2-1

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi’nde Real Betis ve Sparta Prag karşı karşıya geldi. Real Betis, sahasında konuk ettiği rakibini 2-1 mağlup etti. İspanyol ekip, bu sezon Avrupa Ligi’ndeki ilk galibiyetini ve puanını almış oldu. 

İlk gol Veljko Birmančevic'den geldi

Estadio Benito Villamarin stadında oynanan karşılaşma hızlı başladı. Maçın henüz 3’üncü dakikasında konuk ekip, Veljko Birmančevic’in attığı golle 1-0 öne geçti. Bu gole 6 dakika sonra ev sahibi takımın genç kanat forveti Assane Diao’dan cevap geldi. 

Isco, skoru tayin etti

Maçın 79. dakikasında ise sahneye Isco çıktı ve Betis formasıyla bu sezon 2’nci golünü kaydetti. Böylece Real Betis 3 puanı alırken, Sparta Prag ise 3 puanda kalmış oldu.

Assane Diao’dan müthiş başlangıç

Real Betis’in 18 yaşındaki sol kanatı Assane Diao, bu sezon gösterdiği performansla alkış topluyor. Bu sezon as takıma yükselen genç futbolcu, çıktığı 4 resmi maçta 3 kez ağları havalandırdı. Real Betis altyapısında çıktığı 24 maçta ise 6 kez ağları havalandırmıştı. İspanyol oyuncu ayrıca U19 milli takımında 4 kez sahaya çıktı ve skor katkısı yapmadı.

Sparta Prag’ın serisi sona erdi

Sparta Prag’ın serisi Çekya ekibi Sparta Prag’ın bugünkü mağlubiyetiyle birlikte yenilmezlik serisi sona erdi. En son Dinamo Zagreb’e 3-1 mağlup olan Sparta Prag, o maçtan sonra çıktığı 6 resmi maçta yenilgi yüzü görmemişti. Zagreb’e karşı 3-1’lik mağlubiyetin rövanşında rakibini 4-1’le geçmeyi başaran Sparta Prag, Avrupa Ligi biletini cebine koymuştu.

Senin için hazırladığımız haberler