Cihat İlhan antrenmanlarını Erzurum ve Kenya'da yapıyor

03.12.2022 - 17:07 | Son Güncellenme: 03.12.2022 - 17:18

27 yaşındaki milli atlet Cihat İlhan hedeflerini belirlerken 2024 Paris Olimpiyatları için rakım antrenmanlarını Erzurum, kış antrenmanlarını ise Kenya'da yapıyor

Cihat İlhan antrenmanlarını Erzurum ve Kenya'da yapıyor

Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürlüğünde atletizm antrenörü olarak da görev yapan Cihat İlhan geleceği hakkında açıklamalar yaptı. 

7 yaşında başladım

İlhan spor kariyerine 7 yaşındayken, atletizmle ilgilenen ablasının peşinde koşarak başladığını daha sonra beden eğitimi öğretmeninin de teşvikiyle atletizmin hayatının bir parçasını olduğunu söyledi. 

2014'te birinci oldu

2014'te Portekiz'de düzenlenen Şampiyon Kulüpler Kupası'da birinci olduğunu belirten İlhan, milli takım adına katıldığı maraton ve yarı maratonlarda kürsüye çıkarak Türkiye'ye birçok madalya kazandırdığını açıkladı. 

25 ülkede maratonlara katıldı

Genç sporcu Almanya'nın Düsseldorf şehrinde yapılan maratonda 2 saat 23 dakika 12 saniyelik derece elde ettiğini, Kenya, Portekiz, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Fransa'nın da aralarında olduğu 25 ülkede maratonlara katıldığını anlattı.

Kenya'da 6 ay kamp yaptım

İlhan, "Kenya'da 6 ay kamp yaptım bu süreçte. Türkiye'ye döndüğümde Balkan Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Aynı zamanda Balkan Yarı Maraton Şampiyonası, Balkan Maraton Şampiyonası ve Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'nda koştum. Avrupa'da 23 yaş altı kategorisinde en iyi koşan atlet unvanını aldım." dedi.

Rakım antrenmanları Erzurum'da

Rakım antrenmanlarını Erzurum'da, kış antrenmanlarını ise Kenya'da gerçekleştirdiğini söyleyen İlhan, "Antrenmanlarımız kuvvete dayalı değil de daha çok uzun mesafe oluyor. Mesela 30, 35, 40 kilometre koşuyoruz. Piste geldiğimiz zaman 5 kilometre ısınıyoruz. Dört kez 5000 metre yapıyoruz. Soğumayla birlikte 35-40 kilometreleri bulabiliyor" ifadelerini kullandı. 

Hedef Paris Olimpiyatları

Gelecek hedefinin Paris Olimpiyatları olduğunu söyleyen İlhan "İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları yolunda güzel bir derece elde edip, ülkeme, bayrağıma, milletime bunu hediye ederim. Hayalim Türk atletizm tarihinde parmakla gösterilen sporculardan biri olmak." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler