Raiders Las Vegas'taki ilk maçını kazandı

22.09.2020 - 06:31 | Son Güncellenme: 22.09.2020 - 06:31

Bertan ERMAN

NFL'in 2. hafta kapanış maçında Las Vegas Raiders, Allegiant Stadı'nda New Orleans Saints'i konuk etti. 

 
Maçın ilk hücum serisini oynayan Saints, belli bir ilerleme kaydetse de touchdown yapamadı. Louisiana ekibi, son hakkında Wil Lutz'ın 31 yard uzaktan attığı alan golüyle 3-0 öne geçti. (11.01) Raiders ise, Las Vegas'taki ilk hücum serisinde Josh Jacobs ile ilerlemeye çalışsa da, Saints'in tecrübeli safetysi Malcolm Jenkins'in Derek Carr'a yaptığı sack, Gümüş Siyahlılar'ı bir hayli geriletti. Bunu telafi edemeyen Nevada ekibi, topu degajla rakibine yollamak zorunda kaldı. Konuk ekip, maçın ilk dakikalarından bu yana etkili koşu oyunlarına imza atan Alvin Kamara'nın 1 yardlık koşu touchdownıyla aradaki farkı 9 sayıya çıkardı. Akabinde Wil Lutz'tan ekstra gol gelse de, Raiders savunmasına ceza çıktı ve Louisiana ekibi ekstra 2 sayı denemesine gitti. Alvin Kamara burada da gol bölgesine girse de, hücuma bir hatalı düzen cezası çıktı. Tekrardan ekstra gole giden Saints, Wil Lutz'ın isabetiyle skoru 10-0'a getirdi (3.51) 
 
İkinci 15 dakikaya geride giren Raiders, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde, Las Vegas'ta oynadığı ilk maçtaki ilk sayılarını buldu. 4 yardlık pas oyununda Derek Carr'ın attığı topu yakalayan fullback Alec Ingold, önünde boş bir alan budu ve gol bölgesine girdi. Ekstra golün de sayı olmasıyla aradaki fark 3 sayıya indi. (8.55) Ancak New Orleans Saints'in cevabı gecikmedi. Yine etkili hücumlarla iyi ilerlemeler kaydeden Altın Siyahlılar, 6 yardlık pas oyununda Jared Cook'un Drew Brees'ten gelen pası gol bölgesiyle yakalamasıyla bir touchdown daha buldu. Daha sonra Wil Lutz'ın ekstra golü, Saints'in farkı bir kez daha çift hanelere çıkarmasını sağladı. (5.22) Las Vegas Raiders, çeyreğin bitimine 2 dakikadan az bir süre kala, pas oyunundan ikinci kez touchdown çıkardı. Zay Jones, Derek Carr'ın 15 yard uzaktan attığı pası gol bölgesinde tuttu. Farkı 4 sayıya düşüren Nevada ekibi, Daniel Carlson'ın ekstra golüyle skoru 17-14'e getirdi. (1.44) Bu sayılardan yaklaşık 1 dakika sonra Drew Brees'ten hata geldi. Raiders linebackerlarından Nicholas Morrow, tecrübeli oyun kurucunun 8 yardlık pasını yakaladı ve 6 yard ilerleme kaydetti. Interception sonrası yeni bir hücum hakkı elde eden Las Vegas, Daniel Carlson'ın son hücumdaki alan golü ile skorda dengeyi sağladı. Devre arasına 17-17'lik eşitlikle girildi. 
 
Raiders, üçüncü çeyrekteki ilk hücum serisinde eşitliği kendi lehine bozdu. 1 yarddan az bir mesafe kala son hücum hakkını alan golü yerine hücum ile değerlendiren Nevada ekibi, koşuya odaklanan Saints savunmasını tight end Darren Waller'a gelen pas ile avladı. Bu oyundan touchdown yapan Gümüş Siyahlılar, maçta ilk kez öne geçerken akabinde gelen ekstra golle farkı 7 sayıya çıkarttı. (9.58) Raiders, son 15 dakikaya 24-17 önde girdi. 
 
Fakat Las Vegas Raiders, dördüncü çeyreğin başında büyük bir hata yaptı. Derek Carr'ın yaptığı fumble sonrasında yere düşen topu Saints savunmasından P.J. Williams aldı ve hücum hakkı Louisiana ekibine geçti. (14.06) Ancak Altın Siyahlılar, kendi yarı sahasının 40 yard çizgisinden başladığı hücum serisinden sayı çıkaramadı. Raiders'ın buna cevabı, Jalen Richard'ın 20 yardlık koşu touchdownıyla oldu. Farkı çift hanelere çıkaran Nevada ekibi, skoru 31-17'ye getirdi. (7.43) New Orleans, yine Alvin Kamara'nın koşu oyunundan bulduğu touchdown ve akabinde gelen ekstra golle aradaki farkı 1 touchdowna indirdi. (4.33) Lakin Daniel Carlson, maçın bitimine 1.08 dakika kala, 54 yard uzaktan alan golü attı. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 LAS VEGAS RAIDERS 
 
Derek Carr (QB): 38'de 28 pas isabeti, 282 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası
Darren Waller (TE): 16'da 12 pas yakalamada 103 yard mesafe ve 1 touchdown
Nicholas Morrow (LB): 6 tackle, 1 interception
 
 NEW ORLEANS SAINTS 
 
Drew Brees (QB): 38'de 26 pas isabeti, 312 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 1 interception pas
Alvin Kamara (RB): 13 koşu oyununda 79 yard mesafe ve 2 touchdown, 9'da 9 pas yakalamada 95 yard mesafe
P.J. Williams (CB): 5'i solo, toplam 7 tackle, 1 fumble recover
 
Fotoğraf: Michael Clemens / Las Vegas Raiders

Senin için hazırladığımız haberler