Raiders ilk mağlubiyetini New England'da aldı

27.09.2020 - 23:31 | Son Güncellenme: 27.09.2020 - 23:31

NFL'in üçüncü haftasında New England Patriots, ligin sürpriz takımlarından Las Vegas Raiders'ı konuk etti. 

Bertan ERMAN

 
Maçın ilk hücum serisini kendi yarı sahasının 25 yard çizgisinden başlayarak oynayan New England Patriots, sadece 4 yard ilerledi ve son hakkında degaj yaparak topu Raiders'a teslim etti. Ancak Nevada ekibi de ilk hücum serisinden sayı çıkaramadı. İlk dakikalarda savunmalar göze çarparken, Las Vegas Raiders'ın hücumu, Josh Jacobs'ın koşu oyunlarıyla bir adım daha ilerideydi. Ancak New England savunması, Jacobs'ın koşu oyununda topu kapmayı başardı. Linebacker pozisyonunda oynayan Shilique Calhoun, yaptığı müdahalede Jacobs'ın elindeki topu düşürmeyi başardı. Fumble sonrasında yere düşen topu J.C. Jackson aldı ve Pats kendi yarı sahasının 13 yard çizgisinden yeni bir hücum hakkı kazandı. (3.09) Ancak Massachusetts ekibi elde ettiği hücum serisinde top kaybı yaptı. Cam Newton'ın pasını yakalayan isim Jonathan Abram oldu; genç safety topu rakip yarı sahasının 14 yardına kadar taşıdı. (1.53) Bir bakıma hatasını telafi etmeyi başaran Raiders, touchdown için gol bölgesine giremese de, Daniel Carlson'ın 29 yard uzaktan attığı alan golüyle çeyreğin bitimine 18 saniye kala öne geçti. 
 
İkinci çeyreğe 3-0 geride giren New England Patriots, yarım kalan hücum serisini Nick Folk'un alan golüyle sonuçlandırdı ve skora 3-3'lük eşitliği getirdi. (12.32) Daha sonra oynanan Raiders hücum serisinde Patriots'ın savunma hattı oyuncusu Chase Winovich, Derek Carr'a yaptığı müdahale ile topu yere düşürdü. Yere düşen topu, bir başka savunma hattı oyuncusu Lawrence Guy aldı. Ancak o sırada hakemlerden bir yere ceza bayrağı attı. Ancak ellerin illegal kullanılması nedeniyle atılan bayrağı iptal etti ve hücum hakkı Patriots'a geçti. (11.54) Massachusetts ekibi, elde ettiği yeni hücum serisinden bir alan golü daha buldu ve 6-3 öne geçti. (7.56) Pats, çeyreğin bitimine 34 saniye kala, running backlerden Rex Burkhead'in Cam Newton'dan aldığı pası yakaldı ve 11 yardı geride bırakarak maçın ilk touchdownını yaptı. Akabinde Nick Folk'un ekstra golü isabetli oldu ve aradaki fark çift hanelere çıktı. Ancak Las Vegas'tan yanıt gecikmedi. 27 yardlık pas oyununda Derek Carr'ın topunu yakalayan Hunter Renfrow'un yere düştüğü yer, gol bölgesine bir hayli yakındı. İlk olarak touchdown kararı çıksa da, VAR'da pozisyon tekrar incelendi ve touchdown iptal edildi. Touchdown olarak sayılmayan isabetli pas oyununda hücum hakkını tazeleyen Raiders, çeyreğin bitimine 6 saniye kala, pas oyunundan touchdownı buldu. Tight end pozisyonunda oynayan Moreau, Derek Carr'ın pasını gol bölgesinde boş bir alanda yakaladı. Ekstra golün isabetli olmasıyla fark yeniden 3 sayıya indi. New England Patriots, devreye 13-10 üstün girdi.
 
Üçüncü çeyreğe hücumda başlayan Las Vegas Raiders, seriyi touchdownla tamamlayamazken, son hakta da Daniel Carlson alan golü kaçırdı ve beraberlik şansını değerlendiremedi. (10.43) Buna karşın New England Patriots, Rex Burkhead'in 5 yardlık koşu touchdownıyla bir kez daha arayı iki pozisyona çıkardı. Akabinde Nick Folk'un alan golü, farkı bir kez daha çift hanelere yükseltti. (6.41) Maçın geneline yavaş yavaş hakim olan Massachusetts ekibi Nick Folk'tan bir alan golü daha buldu. (1.28) 
 
Son 15 dakikaya 23-10 önde giren Patriots karşısında pes etmeye niyeti olmayan Las Vegas, Daniel Carlson'ın alan golüyle farkı 10 sayıya indirdi. (11.22) Lakin Rex Burkhead, sol garddan yaptığı 2 yardlık koşu touchdownıyla arayı açtı. Ancak Nick Folk'un ekstra golü isabetsiz oldu. (5.17) Bu pozisyondan 7 saniye sonra, Shilique Calhoun ve Deatrich Wise Jr, Derek Carr'ı gol bölgesinde sackledi ve 2 puanlık safety sayısı geldi. Ancak pozisyon, baş hakem tarafından videoda tekrardan incelendi ve fumble olduğu tespit edildi. Calhoun'un fumble yaptırması sonrasında yere düşen topu Wise Jr. aldığı ve touchdown olduğu kararı çıktı. Akabinde Nick Folk, ekstra golü sayıya çevirdi ve fark 23 sayıya çıktı. (5.10) Raiders,maçın bitimine 2 dakikadan az bir süre kala Derek Carr-Hunter Renfrow ikilisinin pas oyunundan touchdown ve akabinde Daniel Carlson'dan ekstra gol bulsa da, maça ortak olmaları için yeterli değildi.
 
Mücadeleyi 36-20 kazanan New England Patriots, 3 maçta 2 galibiyete ulaştı. Las Vegas ise, bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 NEW ENGLAND PATRIOTS 
 
Cam Newton (QB): 28'de 17 pas isabeti, 162 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 1 interception pas, 9 koşu oyununda 27 yard mesafe
Rex Burkhead (RB): 6 koşu oyununda 49 yard mesafe ve 2 touchdown, 10'da 7 pas yakalamada 49 yard mesafe ve 1 touchdown
Deatrich Wise Jr. (DE): 3'ü solo, toplam 4 tackle, 0.5 sack, 1 fumble recover touchdown
J.C. Jackson (CB): 6 solo tackle, 1 fumble recover
Shilique Calhoun (DE): 2'si solo, toplam 3 tackle, 2 top düşürme, 0.5 sack
 
 LAS VEGAS RAIDERS 
 
Derek Carr (QB): 32'de 24 pas isabeti, 261 yard pas mesafesi, 2 touchdown, 2 koşu oyununda 10 yard mesafe
Hunter Renfrow (WR): 9'da 6 pas yakalamada 84 yard mesafe ve 1 touchdown 

Senin için hazırladığımız haberler