Quaresma'yı tekme tokat gönderirler!

27.10.2015 - 22:04 | Son Güncellenme: 27.10.2015 - 22:04

Antalyaspor maçında canımı sıkan tek bir kare var, o da Quaresma’nın Şenol Güneş’e gösterdiği olumsuz tavır. Quaresma’yı hepimiz çok seviyoruz. Onun da bu sevgimizin artık bilincinde olması gerekiyor. Eğer başıboş disiplinsiz hareket eder

Beşiktaş’ta keyifler yerinde, ufak tefek eksiklikler olsa da her şey yolunda.
İlk 9 hafta itibariyle Kara Kartallar muazzam bir grafik sergiliyor. Mesela takım öyle bir pas trafiği sergilemiş ki inanılır gibi değil, tam 3707 pas… Biz bu tarz oyuna alışkın değiliz. Yıllarca Barcelona’ya kızdık! Neden bu kadar pas yapıyorsun diye. Taraflı tarafsız herkes Beşiktaş’ın oyunundan memnun. Herkes zevk alıyor, siyah-beyazlı oyuncuların oynadığı oyundan.

Bu haftasonu Fenerbahçe-Galatasaray arasında dünyanın en önemli derbisi oynandı(!) Futbol anlamında çok da önemli bir durumun olmadığı fakat kapitalist düzenin pohpohladığı bir ticari arena mücadelesi izledik. Fenerbahçe’nin yıldızı Van Persie ve Galatasaray’ın yıldızı Podolski 90 dakika oyunu tamamlayamadan hocaları tarafından oyundan alındı. Diyeceğim o ki Gomez "Gol gol…" derken onlar kenara çekilmiş "of ulan offf.." diyerek iç çekiyordu! Size asıl şunu belirtmek istiyorum böyle önemli bir derbiden ortada eser kalmadı. Nedeni ne mi dostum? Nedeni Beşiktaş fırtınası! Beşiktaş adeta ortalığın tozunu attı.

***

Geçen yıllarda Beşiktaş’ın Avrupa dönüşleri zulüm olurdu fakat bu sene eski alışkanlıklardan eser kalmamış. Hem mental olarak hem de oyun olarak Avrupa görmüş bir takım olarak karşımıza çıktı. Beşiktaş adına çok sevindirici bir hareket bu.

***

Antalya maçı öncesinde maç hakkındaki değerlendirmem sorulduğunda inanın çok zor geçecek demiştim. Sosa’yı bir kenara koyun ama Gökhan Töre’nin olmaması beni hayli endişenlendirmişti. Alınacak bir puana razıydım. Ama aman Allah’ım bir de ne görelim, Beşiktaş takır takır oynuyor. Anlaşılan o ki Şenol Güneş takımı antrenmanlarda çok iyi çalıştırıyor.

***

Beşiktaş’ta her şey yolunda gidiyor dedim. İnşaallah kimse camia içinden bu işe çomak sokmaz. Herkes Beşiktaş’ta bir sorun çıksın istiyor. Özellikle renkli medya!

Antalyaspor maçında canımı sıkan tek bir kare var, o da Quaresma’nın Şenol Güneş’e gösterdiği olumsuz tavır. Quaresma’yı hepimiz çok seviyoruz. Onun da bu sevgimizin artık bilincinde olması gerekiyor. Eğer başıboş disiplinsiz hareket eder ve Beşiktaş’ta en çok göz önünde olan bir futbolcu olarak takımın ahengini bozar, canına okumaya çalışırsa bu taraftar onu güllerle değil tekme tokat Portekiz’e gönderir.

Beşiktaş çok güzel bir hava yakalamışken hep beraber bir daha kenetlenelimi ve diyelim ki: "İşte o sene, bu sene!"

Senin için hazırladığımız haberler