Puan Kayıplarına Dikkat !

09.04.2016 - 23:06 | Son Güncellenme: 09.04.2016 - 23:06

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında ligin yükselişte olan takımlarından Torku Konyaspor ‘a konuk olan Fenerbahçe, zorluk derecesi yüksek olan maçı 2-1'lik skorla kaybetti.

Ev sahibi Torku Konyaspor açısından;

Sıkı takım savunmasıyla rakibe az pozisyon veren ve kalitesinin üstünde oynayan bir takım olarak hafızalara kazınan ev sahibi ekip; Fenerbahçe karşısında bu oyun kurgusunu sahaya istediği gibi yansıtamasa da maçın ilk ve son dakikalarında attığı gollerle önemli bir üç puanı almayı başardı. Erken dakikalarda bulduğu golle adeta maça 1-0 önde başladılar ancak bundan sonraki dakikalarda ilk yarı boyunca savunma ağırlıklı bir futbol sergilediler. Kanatları kullanamadılar, ileriye çıkmakta zorlandılar. Kendi yarı alanında savunmalarından dönen topların büyük bir oranını Fenerbahçe’ye kaptırdılar. İlk yarıda bitime dakikalar kala beraberlik golü kalelerinde gördüler.

İkinci yarının ilk çeyreğinde Fenerbahçe’den ciddi baskı yediler. Sonrasında oyunda dengeyi kurup soğukkanlı takım oyununa döndüler. Maç genelinde top çalma ve iyi pas organizasyonuyla takımı forse eden Ali Çamdalı, gelişen bir sağ kanat atağında takımını galibiyete taşıyan golü atınca Torku Konyaspor üç puanın sahibi oldu.

Fenerbahçe’ye gelince;

Erken dakikalarda 1-0 geriye düşmelerine rağmen göstermiş oldukları mücadeleci ve pozitif nitelikli ofansif oyunlarıyla rakibe üstünlük sağlayan bir futbol kurgusunu sahaya iyi yansıttılar ve ilk yarıda bitime dört dakika kala aradıkları golü bularak maçta eşitliği sağladılar. İkinci yarıyada hızlı başlayan sarı lacivertliler ilk çeyrek dakika baskılı ve bunaltıcı futbollarıyla rakibi zorladılar. Bu dakikalarda bir gol bulabilselerdi maçı çok rahat kopartabilirlerdi. Ancak final vuruşlarında etkili olamayınca skor üretemediler. Fenerbahçe’nin forvet hattını ateşleyen Volkan’ın yorgunluk göstermesi nedeniyle oyundan çıkması sonucu Fenerbahçe’nin hücum hattı biraz zayıfladı. Ancak ona rağmen mücadeleyi bırakmadılar. Rakip yarı alanda daha fazla bulunan Fenerbahçeli futbolcular bitime on dakika kala yine baskılarını artırdılar. Özellikle 82. dakikada Josef önemli bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Skor üretememenin stresi yaşayan Fenerbahçe takımı maçın sonlarına doğru ani gelişen rakip kontratağında sürpriz golü kalelerinde görünce önemli bir 3 puanı kaybettiler. Kalan 6 haftada ligde daha çok şeyler olacaktır, Fenerbahçe’nin şansı hala var. Önemli olan inancı yitirmemek ve mücadele ve kazanma şansına takım olarak konsantre olmaktır. 

Senin için hazırladığımız haberler