PSG'de Mbappe yolcu! Xavi Simons geri dönüyor

16.03.2024 - 16:30 | Son Güncellenme: 16.03.2024 - 16:53

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain'in Fransız yıldızı Kylian Mbappe'nin takımdan ayrılma ihtimali yükselirken, Xavi Simons takıma geri dönecek.

PSG'de Mbappe yolcu! Xavi Simons geri dönüyor

AJANSSPOR HABER

Fransa Ligue 1 devi Paris Saint-Germain'le sezon sonunda kontratı bitecek olan Kylian Mbappe ile yolların ayrılması bekleniyor. İspanyol gazetesi Marca'nın haberine göre Fransız yıldız, sezon sonunda PSG'den ayrılacak ve İspanya La Liga devi Real Madrid'e imza atacak. Eflatun beyazlılar bu transfere herhangi bir bonservis ücreti ödemeyecek.

Mbappe'nin yerine Xavi Simons

Geçen sezon PSG'nin Hollanda takımı PSV'ye bedelsiz olarak gönderdiği ama anlaşma gereği bu sezon başında 4 milyon euro'luk cüzi bir bonservis miktarıyla kadrosuna kattığı Xavi Simons, PSG'ye geldiği günden sonraki gün Almanya Bundesliga ekibi RB Leipzig'e sezon sonuna kadar opsiyonsuz bir şekilde kiralandı. Genç futbolcu, Mbappe'nin takımdan ayrılması sonrasında takımın ana parçalarından biri olacak.

Xavi Simons büyülemeye devam ediyor

Bu sezon RB Leipzig'de kiralık olarak forma giyen 20 yaşındaki Hollandalı sol kanat futbolcusu, Alman ekibiyle 36 karşılaşmada boy gösterdi. Bu karşılaşmalarda 9 gol kaydeden Simons, 13 kez arkadaşlarına gol pası vermeyi de başardı. Genç yıldız bu sezon tam 2.867 dakikalık süre aldı.

Hollanda Milli Takımında da şans buldu

Amsterdam doğumlu Xavi Simons, 20 yaşında olmasına rağmen Hollanda Milli Takımıyla 11 kez sahaya çıktı. Bu karşılaşmalarda gol ve asist katkısı yapamayan Simons, 721 dakikalık süre buldu.

Kylian Mbappe'nin bu sezonki karnesi

7 sezonluk PSG kariyerinin belki de son dönemini yaşayan Kylian Mbappe, bu sezon Fransız deviyle 36 karşılaşmada görev aldı. 35 kez rakip file ağlarını sarsmayı başaran 25 yaşındaki yıldız futbolcu, 7 kez asist üretmeyi de başardı. PSG ile 296 maça çıkan Mbappe, 247 gol ve 105 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler