Erhan Altın: "Pro-Lisans sahibi antrenörlere yeşil pasaport verilsin"

03.11.2023 - 15:32 | Son Güncellenme: 03.11.2023 - 16:55

Fethiyespor'dan ayrılan ve Çankaya FK ile anlaşma sağlayan teknik direktör Erhan Altın; Taner Gülleri, Çankaya FK'nın hedefleri ve Pro-Lisans hakkında konuştu.

Erhan Altın: "Pro-Lisans sahibi antrenörlere yeşil pasaport verilsin"

AJANSSPOR HABER

TFF 2. Lig takımı Fethiyespor'dan ayrılan ve 3. Lig ekibi Çankaya FK ile teknik direktörlük görevi için anlaşan Erhan Altın Radyospor'da Simay Trafo'nun sunduğu Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın canlı yayın konuğu oldu.

"Fethiyespor'da mental olarak çok yoruldum"

Erhan Altın, "Fethiyespor'da mental olarak çok yoruldum. Hayalim yardımcı antrenörüm Taner Gülleri'yi piyasaya çıkarmaktı, Fethiyespor'u da ona emanet ettim. Çankaya FK, tam bir proje takımı. Benim de hayal ettiğim bir ortamdı, burada çalıştığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"Çankaya FK'da hedefimiz adım adım Süper Lig'e yükselmek"

Altın, "Ülke futbolunun kurumsal kulüplere ihtiyacı var. Bu noktada Çankaya FK ciddi bir örnek. Çankaya FK'ya inandığım için geldim hedefimiz bir üst lige çıkmak. Çankaya FK'da hedefimiz adım adım Süper Lig'e yükselmek" dedi.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş neden istifa ettiğini açıkladı!
Habere Git

"Fenerbahçe, Galatasaray ve diğerleri var"

Süper Lig hakkında konuşan Altın, "Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray, dünya futbolunu sahaya yansıtan takımlar. Süper Lig'de Fenerbahçe, Galatasaray ve Anadolu kulüpleri var. Şampiyonluk yarışı bu iki takım arasında son ana kadar sürecektir. Adana Demirspor ve Ankaragücü dikkat çeken takımlar arasında" diye konuştu.

"Pro-Lisans'ın hiçbir hükmü yok"

Pro-Lisans'la ilgili düşüncelerini paylaşan Erhan Altın, "Türkiye'de ne yazık ki Pro-Lisans'ın hiçbir hükmü yok. Genç yeni nesil hocalarımız gelecek ancak bir süreliğine de olsa yardımcı hoca olmaları lazım. Çünkü teknik direktörlük çok zor bir meslek. Bir şehrin tüm yükü omuzlarınızda oluyor. Teknik direktörlük hem mental hem de taktiksel açıdan birçok zorluğu barındırıyor" dedi.

"Pro-Lisans sahibi antrenörlere yeşil pasaport verilsin"

Sözlerine devam eden Altın, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanımız Osman Bak'a rica ediyorum. Pro-Lisans sahibi antrenörlerimizin yeşil pasaporta ihtiyacı var, bu konuda bizlere yardımcı olsunlar. Pro-Lisans sahibi antrenörlere yeşil pasaport verilsin" şeklinde konuştu.

Yeşil pasaport kimlere verilir?

Yeşil pasaport, belirli kademe ve kıdemi dolduran devlet memurlarına, kamu çalışanlarına, eski TBMM çalışanlarına, belediye başkanlarına ve tüm bunların ailelerine verilir.

Senin için hazırladığımız haberler