Prensip anlaşması sağlandı! Franck Haise Galatasaray'a hazır

17.04.2022 - 09:28 | Son Güncellenme: 17.04.2022 - 12:49

Galatasaray'da başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, 30 Nisan'da yapılacak olan seçimi kazanırsa takımı 51 yaşındaki Fransız teknik adama teslim edecek. İşte detaylar...

Prensip anlaşması sağlandı! Franck Haise Galatasaray'a hazır

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü seçime doğru başkan adayları Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk hazırlıklarını hızlandırdı. Camianın gözü de iki adayın teknik direktör adaylarına çevrildi. 

Öztürk'ün adayları Buruk ve Şahin

Metin Öztürk ve ekibi yerli çalıştırıcılar üzerinde dururken, Okan Buruk ile Nuri Şahin ilk sırada düşünülen isimler. 

Hamamcıoğlu'nun hoca adayı Franck Haise

Eşref Hamacıoğlu cephesinde ise Fransız ekolü ağır basarken, prensipte anlaşma yapılan teknik adamın Lens'in başındaki Franck Haise olduğu ortaya çıktı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Sergen Yalçın sürprizi!
Habere Git

1 Temmuz 2017'den 24 Şubat 2020'ye kadar Lens'in B takımını çalıştıran 51 yaşındaki Fransız hoca, sonrasında A takımın başına getirilirdi. Franck Haise farklı oyun sistemlerini kullanması ile öne çıkıyor.

"Her ekibin kendisine göre sistemi olmalıdır" 

Takımın yapısına göre oyun anlayışı oluşturulması gerektiğini benimseyen ve "Her ekibin kendisine göre sistemi olmalıdır" diyen 51 yaşındaki hoca, Hamamcıoğlu ve ekibiyle yaptığı görüşmede de bu sözlerinin altını çizdi. 

 

Hamamcıoğlu'nun ikinci adayı en son Lyon'u çalıştıran ve şu anda boşta olan Rudi Garcia.

Franck Haise kimdir? Franck Haise nereli kaç yaşında, hayatı!

Fatih Terim’in istifası sonrası takımın başına gelen Domenec Torrent'in iyi bir performan sergileyemedeği ortada olurken, Galatasaray’da yeni teknik hoca konusunda arayışlarına devam ettiği biliniyor. Galatasaray’ın sürpriz teknik hocasının Franck Haise olabileceği konuşuluyor. Peki Franck Haise kimdir? Franck Haise nereli kaç yaşında? Franck Haise hangi takımları çalıştırdı? İşte Franck Haise’nin hayatı.

Franck Haise, 15 Nisan 1971 tarihinde  Seine-Maritime, Mont-Saint-Aignan'da doğdu. Fransız profesyonel bir futbol menajeri ve Ligue 1 kulübü Lens'in baş antrenörü olan eski bir oyuncu. Franck Haise, öyuncu olarak orta saha oyuncusuydu. Haise, Lens'i genellikle 3-4-1-2 şeklinde kurmuştur, ancak bazen 3-5-2 ve 3-4-3 kullanmıştır. Lens'te ağırlıklı olarak üçlük kullanmasına rağmen, "Favori bir sistemim yok. Bir süredir, orta saha oyuncusu hareket halindeyken sık sık 3-4-1-2 veya 3-5-2 oynadık. Takıma ve oyunculara daha yakın olduğu için bunu kullanıyorum" demişti. 1 Temmuz 2017'den 24 Şubat 2020'ye kadar Lens'in B takımını çalıştırdı.

Senin için hazırladığımız haberler