Premier Lig'de VAR devrimi! Gelecek sezon ezberler bozulabilir...

11.03.2021 - 19:05 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 23:02

İngiltere’de tartışma konusu olan VAR kararlarının ardından Premier Lig yönetimi kulüplere çağrıda bulunarak, “İstek ve önerileriniz bize iletin. Uygulamayı gelecek sezon için beraber şekillendirelim” mesajı gönderdi. Kulüpler, penaltı ve kırmızı kart gibi kritik kararlarda hakeme itiraz hakkı getirilmesini istiyor. İşte detaylar…

Premier Lig'de VAR devrimi! Gelecek sezon ezberler bozulabilir...

AJANSSPOR-HABER

Son dönemde futbolun lokomotifliğini üstlenen Premier Lig, VAR uygulamasında da çığır açacak kararlar almaya hazırlanıyor. İngiliz basınında yer alan haberlere göre Ada’da yeni sezondan itibaren VAR protokolü değiştirilecek. 

VAR 'demokrasi' yoluyla iyileştirilecek

Premier Lig yönetimi, Süper Lig’deki gibi VAR’dan şikayetçi olan İngiliz kulüplerine çağrı yaparak, 19 Mart tarihine kadar görüş ve önerilerini göndermelerini istedi. Premier Lig ekiplerinin yöneticiler ve takım kaptanları aracılığıyla katılacağı geniş çaplı anketten çıkacak istekler 25 Mart’ta yapılacak bir toplantıyla masaya yatırılacak.

Kulüpler VAR itiraz hakkı istiyor

Daily Mail gazetesinin haberine göre, kulüpler penaltı ve kırmızı kart gibi maçın sonucuna etki eden kararlarda hakeme itiraz hakkı istiyor. Öneri kabul görürse belki de hakemler, futbolcu ve teknik ekibin isteğiyle de VAR’a giderek pozisyonu izleyecek.

Guardiola da VAR'a isyan etti

Premier Lig’deki VAR tartışmaları son olarak Manchester City Menajeri Pep Guardiola’nın sert eleştirileri ile yeni bir boyut kazandı. Ünlü teknik adam bu hafta arası oynanan ve 5-2 kazandıkları Southampton maçından sonra yaptığı açıklamada, "Penaltı kararı inanılmazdı. Burada geçirdiğim 5 yılın ardından hakemler hakkında konuşmadığımı biliyorsunuz. Ancak doğru kararlarla şeffaf bir futbola ihtiyacımız var. Orta hakemin atladığı bir pozisyonu, yan hakemler de görmeyebilir. Fakat VAR hakemlerinin bir bahanesi olamaz" diyerek Foden’a yapılan hareketin es geçilmesini eleştirmişti.

Şimdi futbol dünyası İngiliz Premier Ligi'nin VAR konusunda ne gibi kararlar alacağını ve UEFA'nın bu kararlara karşı yaklaşımının ne olacağını merakla bekliyor.

Senin için hazırladığımız haberler