Dünya Kupası'nda Fas'a elenen Portekiz, suçu Arjantin'li hakem Tello'ya attı

10.12.2022 - 21:57 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 22:10

Fas'a elenerek Dünya Kupası'na veda eden Portekiz'de Bruno Fernandes ve Pepe, maçı Arjantin'li hakem Facundo Tello'nun yönetmesinin doğru olmadığı savundu.

Dünya Kupası'nda Fas'a elenen Portekiz, suçu Arjantin'li hakem Tello'ya attı

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Fas'a elenerek Dünya Kupası'na veda eden Portekiz, suçluyu hakem olarak belledi. Pepe ve Bruno Fernandes yaptıkları açıklamalarda, maçı Dünya Kupası'nda yoluna devam eden bir ülkeden yani Arjantin'den bir hakemin yönetmesinin doğru olmadığını savundu. FIFA talimatlarına göre Portekizliler pek de haklı değil. Portekizliler'in şikayeti de bizim Türkiye'den tandık olduğumuz şikayetleri çağrıştırdı.

Fas, Portekiz'i kupanın dışına itti

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Portekiz ile Fas karşı karşıya geldi.  Al Thumama Stadı'nda oynanan müsabakayı Arjantinli hakem Facundo Tello yönetti. Karşılaşmada Portekiz'i 42'de El Nesyri'nin golüyle deviren Fas, adını yarı finale yazdırdı.

Fernandes ile Pepe'den Arjantin'li hakem tepkisi

Maç sonrası Portekiz’in dünyaca ünlü yıldızlarından Bruno Fernandes ile Pepe, maça turnuvada devam eden bir ülkeden (Arjantin) hakem verilmesini skandal olarak tanımladı.

İlgini Çekebilir
2022 Dünya KuFASı! Ronaldo da gitti
Habere Git

Bruno Fernandes: "Saçmalık"

Konuyla ilgili Marca’ya konuşan Bruno Fernandes, "Kupayı Arjantin'e verip vermeyeceklerini bilmiyorum ve umurumda değil. Hâlâ kupada olan bir ülkeden hakem vermeleri saçmalık.” dedi.

Pepe: "Kabul edilemez"

Portekiz’in bir diğer dünya yıldızı Pepe ise "Dün Messi ve Arjantin'in durumundan sonra bugünkü maçta Arjantinli bir hakem olması kabul edilemez. Kalecileri sürekli zaman geçirdi ancak sadece 8 dakikalık duraklama süresi eklediler." dedi.

FIFA, hakem atamalarında nasıl hareket ediyor?

Peki kurallar ne diyor? FIFA Dünya Kupası’nda hakem atamalarında grup maçlarında ve eleme turlarında şu prensipten hareket ediyor;

Bazı hakemler, ülkelerine geri gönderiliyor

  • Grup maçlarında grupta yer alan ülkelerden hiçbir hakem o grupta maç yönetemiyor. 

 

  • Eleme turlarında ise sağ turnuva ağacında bulunan ülkelerin hakemleri sol turnuva ağacında sol turnuva ağacında bulunan hakemler de sağ turnuva ağacındaki maçları yönetiyorlar. FIFA ayrıca grup maçlarından sonra hakemleri aldıkları notlara göre bir değerlendirmeye tabi tutup bazı hakemlere teşekkür ederek ülkelerine geri gönderiyor.

Facunda Tello, Dünya Kupası final adayı

Fas-Portekiz maçını yöneten hakem Facunda Tello, FIFA Hakem Komitesi’nin değer verdiği önemli hakemlerden biri ve eğer Arjantin finale kalmazsa final adayı olarak da görülüyor.

Facunda Tello, Boca Juniors-Racing Club maçına damga vurmuştu

Geçtiğimiz Kasım ayında Arjantin’de oynanan Boca Juniors-Racing Club maçında Boca’dan 7, Racing’den de 3 futbolcu olmak üzere 10 futbolcuya kırmızı kart gösterirken, Boca Teknik Direktörü Hugo Ibarra’yı da sahadan kırmızı kartla dışarıya göndermişti. Arjantinli hakemin bu kararları tüm dünyada gündem olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler