Portakal Çiçeği Koşusu’nda Kazanan Black Lion Oldu

01.05.2023 - 15:29 | Son Güncellenme: 01.05.2023 - 15:32

30 Nisan Pazar akşamı Adana Yeşiloba Hipodromu’nda düzenlenen Portakal Çiçeği Koşusu'nu Mehmet Karaarslan’ın olduğu Black Lion kazandı. İşte detaylar...

Portakal Çiçeği Koşusu’nda Kazanan Black Lion Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan Pazar akşamı Adana Yeşiloba Hipodromu’nda düzenlenen Portakal Çiçeği Koşusu'nu Mehmet Karaarslan’ın olduğu Black Lion kazandı.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"30 Nisan Pazar akşamı Adana Yeşiloba Hipodromu’nda düzenlenen Portakal Çiçeği Koşusu (KV-6), 4+ yaşlı İngiliz atlarının mücadelesine sahne oldu.

Kariyerinin 7. galibiyeti

Çim pistte koşulan 1300 metre mesafeli yarışı Mehmet Karaarslan’ın sahibi olduğu, Uğur Karakoca ve Asaf Cem Şen tarafından yetiştirilen 4 yaşındaki Black Lion (Sidney's Candy - Bayır Gülü / Strike The Gold) jokeyi Ercan Çankaya ile kazandı. Antrenörlüğünü Abdullah Çiftçi’nin üstlendiği al at, bu sonuçla kariyerinin 7. galibiyetine imza atmış oldu.

Karabayırlı 2. tamamladı

10 safkanın start aldığı koşuyu Karabayırlı (Approve - Very Imported / Marlin) ikinci, Ser Veyron (Marcavelly - Vey Ron / Ocean Crest) üçüncü, Grey Kurt (Perfecto - Bziya / Manila) dördüncü, King Fury (Win River Win - Eight Belles / Mountain Cat) de beşinci sırada tamamladı.

Black Lion’un 1.17.78’lik dereceyle kazandığı mücadelede farklar Boyun - 1,5 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı hakkında

Ülkemizin önemli turizm, kültür ve sanat etkinlikleri arasında yer alan “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” 2013 yılından itibaren her yıl Nisan ayında Adana’da düzenlenmektedir. “Nisan’da Adana’da” sloganıyla gerçekleştirilen ve halk tarafından da büyük ilgi gören bu sokak karnavalı etkinliği, her yıl sayısı ve kapsamı artan çeşitli kültürel ve sanatsal aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır. 

Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla gerçekleştirilen karnavalın amacı Adana’nın sosyal ve kültürel tanıtımına katkıda bulunmaktır. 2019 yılında gerçekleşen ve 1,5 milyon kişinin katıldığı karnavalda 120’den fazla etkinlik düzenlenmiştir. Bu yıl 25-30 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, ülke ve millet olarak yaşadığımız deprem ve sel felaketleri sebebiyle iptal edilmiştir."

Senin için hazırladığımız haberler