Polonya, Faroe Adaları'nı 2-0 mağlup etti!

13.10.2023 - 01:03 | Son Güncellenme: 13.10.2023 - 01:05

2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri E grubunda Polonya, Sebastian Szymanski'nin gol attığı maçta deplasmanda Faroe Adaları'nı 2-0 mağlup etmeyi başardı. İşte detaylar...

Polonya, Faroe Adaları'nı 2-0 mağlup etti!

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Şampiyonası elemeleri E grubunda Faroe Adaları ve Polonya karşı karşıya geldi. Polonya, Fenerbahçe'nin golcüsü Sebastian Szymanski ve Antalyaspor'daki performansıyla Milli Takım'a tekrar seçilmeyi başaran Adam Buksa'nın golleriyle maçtan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Polonya 2. sırada

Polonya bu sonuçla E grubunda puanını 9'a yükseltti ve Aranvutluk'un ardından 2. sıraya yerleşti. Faroe Adaları ise 1 puanla son sırada yer alıyor.

Szymanski'den açılış

Süper Lig'de Fenerbahçe forması giyen ve sezona güçlü bir başlangıç yapan Sebastian Szymanski, Faroe Adaları karşısında 4. dakikada bulduğu golle ülkesi Polonya'yı öne geçirdi. Maçta 59 dakika sahada kalan Szymanski, bu sezon tüm kulvarlardaki 8. golünü kaydetmiş oldu.

Adam Buksa oyuna girdi golünü attı

Antalyaspor'da gösterdiği performansla yeniden Polonya Milli Takımı kadrosuna dahil edilen Adam Buksa, Milli Takım'a golle dönüş yaptı. Faroe Adaları karşısında maça yedek kulübesinde başlayan golcü oyuncu, 59. dakikada oyuna dahil oldu ve 65. dakikada ülkesini 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Faroe Adaları eksildi

2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri E grubunda mücadele eden Faroe Adaları'nda, Hordur Askham 49. dakikada direkt kırmızı kart görerek takımını Polonya karşısında 1 kişi eksik bıraktı.

Polonya'nın sıradaki rakibi kim olacak?

2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Polonya'nın sıradaki rakibi Moldova olacak. 

Avrupa Şampiyonası elemeleri E grubu puan durumu

2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri E grubundaki puan durumu ise şu şekilde:

  • 1. Arnavutluk - 13 puan
  • 2. Polonya - 9 puan
  • 3. Çekya - 8 puan
  • 4. Moldova - 8 puan
  • 5. Faroe Adaları - 1 puan

Senin için hazırladığımız haberler