Paul Pogba, Juventus'tan asgari ücret maaş alacak

09.10.2023 - 21:19 | Son Güncellenme: 09.10.2023 - 21:37

Son dakika haberleri | Dünya yıldızı Paul Pogba, doping testi sonuçlanıncaya kadar Juventus'tan asgari ücret maaş alacak. İşte tüm detaylar...

Paul Pogba, Juventus'tan asgari ücret maaş alacak

AJANSSPOR HABER

Serie A devi Juventus'ta forma giyen Paul Pogba, doping skandalı ile gündeme gelmişti. Fransız yıldızın Udinese ile oynanan maçın ardından yapılan doping testi pozistif çıktı. Çıkan ilk sonuca itiraz eden Pogba'dan alınan ikinci numune de yüksek oranda testesteron tespit edildi. Juventus, oyuncu hakkında kararını verdi.

Maaşı asgari ücrete düşürülecek

Goal'un haberine göre Juventus, doping iddiaları nedeniyle forma giyemeyen Paul Pogba'nın maaşını düşürme kararı aldı. İtalyan dev, doping süreci sonuçlanıncaya kadar Pogba'ya asgari ücret verecek.

Aylık 2 bin Euro'ya talim

Pogba'nın sözleşmesinde yer alan yıllık brüt ücreti 10.48 milyon Euro. Bu ücret, 42 bin 177 Euro'ya alt sınıra indirildi. Böylecek Pogba, Juventus'tan aylık 2 bin Euro alacak.

İlgini Çekebilir
Icardi zirvede, Dzeko takipte
Habere Git

Sözleşmesi feshedilebilir

Yargılama sonucunda çıkacak karar Paul Pogba'nın suçlu olduğu yönünde olursa Juventus, oyuncunun sözleşmesini feshedecek.

ManU'ya rekor bedelle transfer oldu

Futbola Fransa'da başlayan 15 Mart 1993 doğumlu Paul Pogba, Le Havre altyapısından Manchester United akademisine geçti. Kırmızı Şeytanlar'da yetişen orta saha, 2012'de Manchester'ın alt yaş gruplarından Juventus'a transfer oldu. Juventus, oyuncuyu 2012'de bedelsiz olarak aldı. İtalya'da yıldızını parlatan Fransız oyuncu, 2016'da yetiştiği Manchester United'a rekor bedelle transfer oldu. ManU, eski oyuncusu için tam 105 milyon Euro ödedi. Bu transfer ile Pogba o dönem için dünyanın en pahalı futbolcusu oldu.

6 sezon Manchester United forması giyen Pogba, 2022 yazında tekrar Juventus'a döndü. Juventus, ilk transferde olduğu gibi yine Pogba için Manchester United'a herhangi bir bonservis bedeli ödemedi. Kariyeri boyunca 446 maça çıkan yıldız futbolcu, 76 gol, 99 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler