Ahmet Nur Çebi: Play-off ve Puanların Silinmesini Tartışalım

10.03.2023 - 12:51 | Son Güncellenme: 10.03.2023 - 13:15

TFF'ye seslenen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Acele haksız karar alındı. Play-off ve çekilen takımların puanlarının silinmesini tartışalım" dedi.

Ahmet Nur Çebi: Play-off ve Puanların Silinmesini Tartışalım

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbol dünyasında günlerdir konuşulan play-off ve ligden çekilen takımlardan alınan puanların silinmesi tartışmasına dair görüşlerini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı ilk kararın acele ve haksız olduğunu söyleyen Çebi, manşetleri belirleyecek talepte bulundu.

Çebi Jesus'un çağrısına cevap verdi

Depremzedelere yardım etmek için başlatılan Bırakmam Seni Türkiyem kampanyasının tanıtımında konuşan Çebi, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un "Play-off" oynatılmalı açıklamasına dair soruyu yanıtladı. Çebi, "Play-off ve puan silme konusulu tartışalım" dedi.

TFF'ye sert tepki: Oldu bittiyle olmaz

Çebi, "Federasyona çağrıda bulunuyorum. Aldığınız kararı tekrar gözden geçirin. Kulüpler Birliği ve TFF’de tartışalım. Gerekirse oylayalım. Adalet demek, demokrasi ile başlar. 'Yaptım, ettim, oldu, bitti'yle olmaz. Sizin bu yaptığınız doğruysa, Avrupa’da yapılan uygulamalar mı yanlış? Play-Off’u da tartışalım. Bu takımların (Gaziantep ve Hatay'ın maçlarının) oynamamış olmasını da tartışalım. Ama inanın bu tartışmaların sonunda çıkacak karar şu anda çıkan karardan çok daha adil olacaktır. Birilerinin menfaati için uygulanacak kararı bir gecede oldu bittiye getiremezsiniz” dedi.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'den Jesus'a Play-off cevabı
Habere Git

TFF kararı tekrar gözden geçirmelidir

Daha önce kendisinin play-off istediğine dair medyada çıkan haberleri bir kez daha yalanlayan Çebi, "Play-off konusunda ben bir talepte bulunmadım. Ama bu konu Kulüpler Birliği ve TFF’de kapanmamıştır. Tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini söylüyorum. Avrupa’da içinde bulunduğunuz, yarışmacı olduğunuz, ortamlarda uygun olan kuralları bir kenara bırakıp kendi kafanıza göre bir kural uygulamamanız gerekli. Çok basit; eğer bu adaletsiz ise adaletsizdir. Bunun Beşiktaş’ın puanıyla falan alakası yoktur. Bu konudaki tavrım ve tarzım adalet ile ilgilidir. Zarar gören insanlarla, takımlarla, kulüplerle ilgilidir. Bunun içerisinde ben olabilirim, olmayabilirim. Ben olmasam dahi bir Beşiktaşlı duruşu olarak adaletsizliğin hiçbir zaman yanında durmayacağım" dedib

Puan silme sözlerine tepkilere cevap verdi

Süper Lig'den çekilen Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK'dan alınan puanların silinmesi gerektiğini söyleyen Çebi, zamanlama kötü olduğu gerekçesiyle tepki çektiğini hatırlattı. Çebi, buna karşın bu konuda kendisine gelen bir soru nedeniyle cevap verdiğini vurguladı. Çebi, kendisini zamanlama konusunda eleştirenlere, depremin ilk günlerinde TFF'nin de bu konuları tartışıp acele şekilde karar aldığını söyledi. Çebi, lige 1 ay veren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çekilen takımlarla ilgili kararı aceleyle almasını ise eleştirdi. 

Çebi: Bana tepki gösterenler aynı noktaya geldi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kendisine daha önce tepki gösterenlerin bugün fikir değiştirdiğine dikkat çekerek, "Kamuoyunu inceleyin. Her türlü spor programlarında konuşan, yazan, çizen bize saldırdı. O gün saldırıda bulunanların bir çoğu bu tutumlarını daha sonradan gerçeği görerek değiştirmişlerdir. Teşekkür ediyorum kendilerine” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler