MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca: "Play-off istiyoruz"

06.10.2023 - 15:27 | Son Güncellenme: 06.10.2023 - 15:33

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'dan Tolunay Kafkas'la yolları ayırma kararı, Emre Belözoğlu tercihi, Play-Off, Renaldo Cephas hakkında açıklama geldi.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca: "Play-off istiyoruz"

AJANSSPOR HABER

Tolunay Kafkas'la yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu'nu getiren Ankaragücü'nde başkan Faruk Koca açıklamalar yaptı. 

"Tolunay Kafkas ile herhangi bir problem yaşamadık"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Tolunay Kafkas ile herhangi bir problem yaşamadık. Tolunay Hocanın da talebi doğrultusunda ayrılık yaşandı. Geçtiğimiz hafta basında yer alan haberler kesinlikle gerçeği yansıtmıyordu. Tolunay Hoca, Galatasaray maçından sonra önümüzü açmak adına bırakması gerektiğini söyledi. Tolunay Hocamıza, "Ne yapalım?" dedim. O da "Bir değişimin doğru olacağını düşünüyorum" cevabını verdi. Her iki taraf için de hayırlısı olsun" dedi. 

Emre Belözoğlu'nu tercih sebebi

Emre Belözoğlu tercihinden bahseden Başkan Koca, "Camianın beklentisine uygun olduğu için Emre Belözoğlu ile anlaştık. Sezon başında kadro yapılanmamızı Avrupa Kupaları'na oynamak için kurguladık. Emre Belözoğlu ile hedeflerimiz örtüştüğü için tercih ettik. Emre Hoca ile 2 yıl sözleşme imzaladık, sözleşmede herhangi bir özel madde yok. Emre Hoca başarılı olduğu müddetçe devam ederiz" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan seçim kararı! Siyah-Beyazlılar'dan resmi açıklama
Habere Git

"Play-Off oynansın"

Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki toplantıdan söz eden Faruk Koca, "Kulüpler Birliği'nde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i Manchester United galibiyetinden dolayı tebrik ettik. Galatasaray'ın başarılı olması, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın başarılı olması ülke puanı demek ve ülkemiz için bir kazanç" dedi.

Sözlerine devam eden Koca, "Kulüpler Birliği olarak spor yasasının 1 yıl ertelenmesini istiyoruz. Bununla ilgili başkanvekilleri ile görüşmemiz olacak. Kulüpler Birliği'nde Play-Off konusu gündem dahi olmadı. Ankaragücü olarak Play-Off'a sıcak bakarız. Play-Off demek rekabet demek" şeklinde konuştu. 

Renaldo'ya talipler var

Faruk Koca sözlerini Renaldo Cephas'ı yurt içinden ve dışından takip edenlerin olduğunu söyleyerek noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler