Türkiye'nin Play-Off C'den gelecek rakibi ne zaman belli olacak?

02.12.2023 - 21:39 | Son Güncellenme: 02.12.2023 - 22:03

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki rakipleri belli oldu. C yolu Play-Off'ta hangi ülkeler var? C yolu Play-Off galibi ne zaman belli olacak?

Türkiye'nin Play-Off C'den gelecek rakibi ne zaman belli olacak?

Türkiye Erkek A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceği grup ve rakipler belli oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ardından Almanya'da düzenlenecek finallere adını yazdıran Millilerin EURO 2024'teki rakipleri için kura çekimi yapıldı. Kurada eşletiştiğimiz Play-Off C'deki rakibimizin kim olacağı ise merak konusu oldu. 

Euro 2024'te Türkiye'nin grubu belli oldu

Milli Takımımız'ın Euro 2024'teki rakipleri kura çekiminin ardından belli oldu. A Milli Takım'ın EURO 2008'de bulunduğu grup ile neredeyse aynı takımlarla eşleşmesi ise dikkat çekti. İşte Türkiye'nin Euro 2024'teki grubu ve rakipleri...

F Grubu: Portekiz, Türkiye, Çekya, Play Off C - (Gürcistan, Lüksemburg, Kazakistan, Yunanistan)

Türkiye'nin diğer rakibi kim olacak?

Ülkemiz ile Euro 2024 F Grubu'nda yer alan ülkeler arasında Portekiz ve Çekya da bulunuyor. Fakat gruptaki üçüncü rakibimiz C yolu Play-Off'un ardından belli olacak. Play-Off C'de bulunan ve Türkiye ile eşleşme ihtimali olan ülkeler arasında Gürcistan, Lüksemburg, Kazakistan ve Yunanistan bulunuyor. Bu 4 ülke arasından galip çıkan ülke Euro 2024 F Grubu'nda mücadele edecek. 

Play-Off C galibi ne zaman belli olacak?

Türkiye'nin Euro 2024 F Grubu'na Play-Off C'den hangi ülkenin geleceği oynanacak 3 maçın ardından belli olacak. İlk olarak 21 Mart 2024'te Gürcistan - Lüksemburg karşılaşacak. Aynı gün Kazakistan ve Yunanistan maçı da gerçekleşecek. Bu maçlardan galip olarak ayrılan ekipler ise 26 Mart 2024'te karşılaşacak. 26 Mart 2024'te gerçekleşecek bu maçı kazanan ülke ise Euro 2024'te Türkiye ile mücadele edecek. 

Euro 2024'teki diğer gruplar nasıl?

Euro 2024 kura çekimlerinin ardından gruplar ve gruplarda yer alan ülkeler belli oldu. İşte Euro 2024'teki gruplar ve ülkelerin tam hali...

A Grubu: Macaristan, Almanya, İskoçya, İsviçre

B Grubu: İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya

C Grubu: Danimarka, İngiltere, Slovenya, Sırbistan

D Grubu: Fransa, Hollanda,Avusturya,  Play Off A

E Grubu: Belçika, Slovakya,Romanya,  Play Off B

F Grubu: Portekiz, Türkiye, Çekya, Play Off C (Yunanistan, Gürcistan, Kazakistan, Lüksemburg)

Senin için hazırladığımız haberler