UEFA'nın Rus kulüplerine verdiği men cezası Yusuf Yazıcı'nın planlarını bozdu

03.05.2022 - 09:54 | Son Güncellenme: 03.05.2022 - 10:15

CSKA Moskova forması giyen Yusuf Yazıcı'ya UEFA'dan kötü haber geldi. UEFA'nın Rus kulüpleri için verdiği Avrupa'dan men kararı milli futbolcunun kariyerini etkileyecek. İşte detaylar...

UEFA'nın Rus kulüplerine verdiği men cezası Yusuf Yazıcı'nın planlarını bozdu

Yusuf Yazıcı'yı yıkan haber UEFA'dan geldi. Futbolun patronları, Rus kulüplerinin 2022-23 sezonunda da Avrupa kupalarından men edildiğini açıkladı. Bu karar Rusya ekibi CSKA Moskova'da kiralık olarak forma giyen Yusuf Yazıcı'nın kariyer planını altüst edecek.

Kısa sürede kulübün gözdesi oldu

CSKA Moskova devre arasında Yusuf Yazıcı'yı satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattı. 25 yaşındaki yıldız Rus ekibinde çıktığı 11 maçta 8 gol ve 3 asistle hem kulübün hem de taraftarın gözdesi haline geldi.

Hem Yusuf hem CSKA devam etmek istiyor

Sezonun ilk yarısında Lille formasıyla yokları oynayan Yusuf Yazıcı CSKA'da kariyerini yeniden ayağa kaldırmıştı. Milli futbolcu sezon sonunda Rus ekibinde kalmayı planlıyordu. CSKA da satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı ve performansından çok memnun olduğu Yusuf'un 12 milyon euroluk opsiyonunu kullanarak takımda tutmayı düşünüyordu. 

UEFA, Yusuf'un planlarını bozdu

Ancak Yusuf Yazıcı'nın planlarını UEFA bozdu. UEFA, Rus kulüplerinin 2022-23 sezonunda da Avrupa kupalarından men edildiğini açıkladı. Bu karar sonrası milli futbolcu CSKA'da kalmaya karar verirse gelecek sezon Avrupa arenasında boy gösteremeyecek.

İlgini Çekebilir
Rüya kabusa döndü! Rusya, Yusuf Yazıcı'yı konuşuyor
Habere Git

Kararını sezon sonunda verecek

25 yaşındaki futbolcunun şu an için CSKA'da mutlu olduğu ancak kariyerine daha üst basamaklara taşımak için çok önemli olan Avrupa kupalarından da uzak kalmak istemediği öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yaşadığı Lille ile UEFA Avrupa Ligi'nde 7 gol atarak en çok gol atan dört oyuncudan biri olan Yusuf Yazıcı CSKA ile ilgili kararını sezon sonunda verecek.

Trazonspor'a dönebilir

Rusya'da sergilediği performansla bir çok kulübün ilgisini çeken Yusuf Yazıcı'nın CSKA'dan ayrılma kararı alması halinde ya takımı Lille'e dönecek ya da kendisiyle ilgilenen bir başka kulübe gidecek. 25 yaşındaki futbolcunun Süper Lig'de şampiyon olan eski takımı Trabzonspor'a dönerek, Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermek iseteyeceği de gelen bilgiler arasında.

Senin için hazırladığımız haberler