Piyasa değerinde rekor kırıldı: Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz

18.07.2024 - 18:04 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 18:26

EURO 2024'ün ardından aralarında Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz gibi milli yıldızlarımızın da yer aldığı birçok futbolcunun piyasa değeri yükseldi.

Piyasa değerinde rekor kırıldı: Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz

AJANSSPOR HABER

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024, İspanya'nın finalde İngiltere'yi mağlup etmesiyle sona erdi. Birbirinden heyecanlı maçlara ve etkileyici performanslara sahne olan turnuvanın ardından Transfermarkt, birçok oyuncunun piyasa değerinde güncelleme yaptı. İşte detaylar...

Piyasa değerleri uçuşa geçti

Transfermarkt'ın son güncellemesiyle birlikte A Milli Takımımız ile EURO 2024'te mücadele eden Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ın piyasa değerinde rekor artış gözlemlendi. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan İspanya'da ise 17 yaşındaki genç yetenek Lamine Yamal'ın değeri tavan yaptı.

Arda Güler zirveyi paylaştı

Real Madrid forması giyen Milli yıldızımız Arda Güler, 30 milyon Euro ile başladığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası serüveninden 45 milyon Euro piyasa değeriyle ayrıldı. Arda, yeni değeriyle birlikte Türk futbolcular arasında Hakan Çalhanoğlu ile birlikte zirvenin yeni sahibi olmayı başardı.

Ferdi Kadıoğlu'ndan Süper Lig rekoru

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Fenerbahçe'nin yıldızlarında biri olan Ferdi Kadıoğlu da EURO 2024 serüveninde güçlü performansını sürdürmeyi başardı. 24 yaşındaki sol bek piyasa değerini 21 milyon Euro'dan tam 9 milyonluk artışla 30 milyon Euro seviyesine çıkarmayı bildi.

Ferdi, yeni piyasa değeriyle beraber Süper Lig'in en değerli futbolcusu oldu. Lig tarihinde gelen transferler hariç hiçbir futbolcunun bu seviyeye çıkamadığının altı çizildi.

Galatasaray'da yeni bir lider var

Bir diğer rekor artış ise hem Galatasaray'ın hem de Milli Takım'ın yıldızlarından Barış Alper Yılmaz'da görüldü. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na 17 milyon Euro piyasa değeri ile adım atan Barış Alper, turnuvadaki başarılı performansıyla değerini 20 milyon Euro'ya çıkarttı.

Barış Alper, yeni piyasa değeriyle birlikte Galatasaray'daki takım arkadaşlarını geride bıraktı ve zirvenin yeni sahibi oldu.

Lamine Yamal futbol tarihine geçti

Turnuvadaki performansıyla dünya futboluna iddialı bir giriş yapan 17 yaşındaki İspanyol yıldız Lamine Yamal, piyasa değerini 30 milyon Euro'luk artışla 120 milyon Euro'ya yükseltti. Yamal'ın, 17 yaşında 100 milyon Euro piyasa değerini aşan ilk isim olarak tarihe geçtiği kaydedildi.

Senin için hazırladığımız haberler