Piri Reis Koşusu’nda Zafer Rock Solid’in Oldu

25.12.2022 - 23:43 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 23:46

Ünlü Türk denizcisi Piri Reis adına düzenlenen koşu (Açık-A3), 25 Aralık Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromunda gerçekleşti. Zafer Rock Solid’in oldu.

Piri Reis Koşusu’nda Zafer Rock Solid’in Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), Piri Reis Koşusu’nda zaferin Rock Solid olduğunu duyurdu.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2 yaşlı İngilizlerin mücadelesinden Engin Ateşler’in sahibi, Gençay Dilek Emirsoy’un da yetiştiricisi olduğu Rock Solid (Toccet - Elmastütün / Unaccounted For) jokeyi Akın Sözen’le galip ayrıldı. 

Ahmet Öcal tarafından antrene edilen doru erkek tay, son startında İzmir Çiftçileri Koşusu’nu (KV-9) kazanma başarısı göstermişti.

Dragon Fire 2. oldu

Rock Solid’in ekürisi Dragon Fire (Torok - Happy Valentine / Thewayyouare) Mustafa Çiçek idaresinde ikinciliğe yerleşirken, No Hard (Corinthian - Snoozy Times / Royal Abjar) Tolga Yıldız’la üçüncü, Wild Danger (Carpe Diem - Mildly Offensive / Sharp Humor) Halis Karataş’la dördüncü, Micheal (Hemsworth - Make Me Smile / Sri Pekan) da Kadir Tokaçoğlu ile beşinci sırada yer aldı.

Kazanan safkan için 1600 metre kum pistte bitiriş derecesi 1.41.50 olurken, koşudaki farklar 4 Boy - 6,5 Boy - 1,5 Boy - 5 Boy şeklinde sonuçlandı."

67. Arima Kinen’de zafer Equinox’un oldu

Öte yandan, 67. Arima Kinen’i ise Tetsuya Kimura’nın antrene ettiği Equinox kazandı. TJK'den yapılan açıklamada, "aponya’da sezonun en önemli koşularından olan ve Grand Prix olarak da bilinen G1 Arima Kinen’in 67.'si bu yıl 25 Aralık Pazar günü Nakayama Hipodromunda gerçekleştirildi.

Koşuya katılacak safkanlardan bazılarının yarışseverler tarafından belirlendiği, bu anlamda “All-Star” organizasyonu olma özelliği taşıyan Arima Kinen’i bu yıl Silk Racing’in sahibi olduğu, Tetsuya Kimura’nın antrene ettiği Equinox (Kitasan Black – Chateau Blanche / King Halo) isimli safkan, jokeyi Christophe Lemaire ile kazandı" ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler